Verkooppunten

Leolux op

SALONE DEL MOBILE 2024

Na een uiterst succesvolle editie van Milan Design Week in 2023 kon een nieuwe deelname aan dit wereldevenement niet uitblijven. Op Salone del Mobile, de beurs in Fiera Milano in stadsdeel Rho, toonden we onze expositie ‘Soft Mass’, ontworpen door Studio Truly Truly. Graag nemen we je mee op reis door de mooie producten en verhalen op de stand.

'SOFT MASS'

Deze Leolux-presentatie bij Salone del Mobile was gebaseerd op het principe van 'Soft Mass': het uitvullen van een tweedimensionaal materiaal zoals stof of leer met volume. Op onze stand in hal 14 visualiseerden we dit principe met een compositie van lichte gordijnen, die zich manifesteren als zachte volumes. Ze omringden bezoekers met zachtheid, als een rechtstreekse verwijzing naar het rustgevende comfort van de nieuwe Leolux bank Loya van Studio Truly Truly.

LOYA

Natuurlijk was ons nieuwe model Loya een van de belangrijkste publiekstrekkers op de stand. Het onvoorwaardelijke comfort, de architecturale vormgeving en de vele mogelijkheden van het programma konden, net als tijdens de meubelbeurs van Keulen, op veel belangstelling van het internationale publiek rekenen. Mocht je overigens zelf interesse hebben in Loya, dan hoef je niet direct naar Milaan, want hij staat inmiddels klaar in de showroom bij onze dealers en natuurlijk in Leolux Experience Center Breukelen.

PALLONE SOFT SEASONS

Dit jaar is een heus jubeljaar voor Leolux. Niet alleen bestaat ons bedrijf 90 jaar; ook Pallone, een van onze meest herkenbare modellen, viert een mooie mijlpaal. De fauteuil maakt in 2024 precies 35 jaar deel uit van onze collectie en dat vieren we met de mooie nieuwe serie Pallone Soft Seasons’. Een kleine revolutie op zich, want dit is de eerste serie Pallones ooit, die is uitgevoerd met een zitting in stof: de prachtige bouclé Robou.

VALLEYS - NATURAL DYE EDITION

Op de vloer van onze stand in Milaan lag het geslaagde resultaat van een uniek experiment. In samenwerking met Studio Truly Truly en kunstenaar/ontwerper Leentje van Hengel van studio Tinctoria, maakten we een speciale editie van het karpet Valleys. Hierbij is het karpet eerst op een specifieke wijze opgevouwen en vervolgens ondergedompeld in een bad met natuurlijke kleurstoffen. Het resultaat zijn twee karpetten met een unieke tekening, die laat zien hoe de pigmenten hun weg vonden door het karpet. Binnenkort lees je op onze website een volledig verslag van dit intrigerende experiment.

FOTOREPORTAGE

Natuurlijk was er nog veel meer te zien en te ervaren op onze stand in Milaan. En daarom stelden we een mooie fotoreportage samen, die je een mooie indruk geeft van onze presentatie. 

01 - 08

Stand overview