Verkooppunten

Je Leolux meubelen in topconditie houden

Onderhoud

Trots als je bent op je Leolux meubelen, wil je ze in topconditie houden. Maar bij elk meubel dat je lekker gebruikt, gaat er ook onvermijdelijk een keer iets mis. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom geven we je hier voor de meest voorkomende materialen een aantal tips, voor het beste onderhoud en voor dat kleine ongelukje. Voordat je verder leest, willen we je dit nog even meegeven. Alle stoffen of leersoorten in de Leolux-collectie zijn zorgvuldig beoordeeld op hun kleurechtheid. Maar direct zonlicht is en blijft onverbiddelijk. Daarom willen we je adviseren om meubelen niet in het volle licht te plaatsen.

Leer

Hoe houd je het leer van je Leolux-meubel in topconditie? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt. Het is daarbij wel belangrijk dat je even goed in de gaten houdt welke leersoort er op jouw meubel verwerkt is. Zeker het ‘ruwe’ Danza-leer vraagt om een specifieke aanpak.

Stof

Alle Leolux-stoffen zijn met zorg geselecteerd en voor de hele collectie geldt onze exclusieve garantie. Met de juiste verzorging blijven ze vele jaren mooi.

Hout

Hout en fineer zijn natuurlijke producten. Hout leeft, en daarom is het gebaat bij een goed klimaat in huis en de juiste plaatsing.

Marmer

Marmer is een natuurlijk materiaal. Kleur en structuur verschillen per product. Het blad van jouw eigen tafel zal dan ook altijd iets in kleur en in tekening afwijken van het staal of showroommodel dat je hebt gezien. Om deze natuursteen gemakkelijker te onderhouden, zorgen wij ervoor dat elk blad geïmpregneerd is met een middel dat de open structuur van een beschermende laag voorziet.

Keramiek

Onze keramische tafelbladen zijn onder hoge druk gebakken en geperst. Dat maakt ze sterk, krasbestendig en zeer gebruiksvriendelijk. Voor het onderhoud adviseren wij een vochtige doek, water en afwasmiddel. Aangekoekt vuil en vet kan met een verdund schuurmiddel worden gereinigd. De hoogglans variant Ceramic Gloss is al even sterk, maar wel iets gevoeliger voor krassen. Gebruik hier dus géén schuurmiddelen, maar alleen water met een afwasmiddel.

Glas

Bij het maken van glas worden natuurlijke grondstoffen gebruikt. Hierdoor kan de kleur van je glasblad afwijken ten opzichte van stalen en showroommodellen. Dit is vooral zichtbaar bij het zogenaamde ‘clear glass’. Glas is een heel hard materiaal maar het is niet onbeperkt krasvast. Voor het dagelijks onderhoud van glas volstaat gebruik van een glasreiniger, geconcentreerd afwasmiddel, of water met een scheutje spiritus.

Fenix NTM

Dit innovatieve materiaal is onderhoudsvriendelijk en heeft unieke eigenschappen. Het oppervlak van Fenix is sterk, mat en zijdezacht en het is gemakkelijk schoon te houden. Bovendien zorgt de nanotechnologie voor een groot zelf-herstellend vermogen. Met een wondersponsje (van melamineschuim) boen je oppervlakkige krassen weer uit het tafelblad. Diepere krassen kunnen thermisch worden verwijderd. Raadpleeg hiervoor altijd de specialist. Normaal reinigen doe je met water en een geconcentreerd afwasmiddel. Geen agressieve of schurende reinigingsmiddelen gebruiken. Meer informatie over Fenix NTM vind je op de website van de leverancier.

Karpetten

Dagelijks onderhoud (niet voor geweven karpetten):
Stofzuig je karpet regelmatig (we raden twee keer per week aan) en gebruik daarbij het gladde mondstuk van de stofzuiger. Zo verwijder je eventueel vuil en komen ook de platgelopen polen weer wat omhoog. Stofzuig daarbij afwisselend in de lengte en in de breedte van het karpet en het is al helemaal goed als je een stofzuiger met extra luchtfilter gebruikt.

Dagelijks onderhoud voor geweven karpetten
Voor geweven karpetten geldt een afwijkend onderhoudsadvies. Stofzuig deze uitsluitend in de weefrichting. Dat voorkomt dat er zich lusjes gaan vormen.

Maandelijks onderhoud (geldt met name voor karpetten met een hoge pool)
Borstel karpetten met een hoge pool maandelijks op om de structuur en het volume te behouden.

Groot onderhoud
Neem voor groot onderhoud altijd contact op met een gespecialiseerd bedrijf dat bekend is met het juiste type karpet. Ga beslist niet zelf aan de slag met poeder of oplosmiddelhoudende vloeistoffen.