Verkooppunten

Veelgestelde vragen

Na het lezen van de informatie op deze website kunt u natuurlijk nog vragen hebben. We hebben hier de meest gestelde vragen voor u opgenomen en daarop de antwoorden gegeven.

Service

Bij Leolux producten is plooivorming niet te vermijden, door het ontwerp en het gekozen comfort. Het specifieke comfort leidt ertoe dat sommige Leolux-modellen hun, aanvankelijk nogal strenge uiterlijk, na enige tijd verliezen en wat meer de plooien en gebruikssporen laten zien.

Leolux streeft naar het afleveren van perfecte producten. Er kan echter altijd iets misgaan. Dat lossen we dan graag voor je op. Je kunt op meerdere manieren je serviceaanvraag of klacht indienen:

Houd hiervoor je productnummer bij de hand. Dit vind je op de garantiepapieren die bij het meubel geleverd zijn, of op de sticker onder het meubel.

Een betere benaming is herstofferen. Leolux vervangt niet alleen de bekleding van je meubel (hoewel dat op verzoek natuurlijk ook kan), maar vervangt alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Feitelijk blijft alleen de houten romp van het meubel bestaan. De rest –schuim en bekleding– wordt vervangen. Je meubel is als nieuw: wij geven op een herstoffering dan ook 7 jaar garantie, net als op een nieuw Leolux-meubel.

Ja, dat kan. Tafels opnieuw lakken is overigens ook mogelijk. Vraag ernaar bij je dealer of vul het online serviceformulier in. Houd hiervoor je productnummer bij de hand. Dit vind je op de garantiepapieren die bij het meubel geleverd zijn, of op de sticker onder het meubel.

Bestellen van losse onderdelen (zoals viltjes en pootdopjes) en onderhoudsmiddelen kan via onze Service webshop. Om het juiste onderhoudsmiddel te kunnen bestellen, is het belangrijk dat wij precies weten met welk leer je meubel is bekleed. Houd hiervoor het productnummer bij de hand. Dat vind je op een sticker onder het meubel of op het garantiebewijs.

Het ontkoppelen van een Leolux-bank die uit meerdere elementen ontstaat, is heel eenvoudig. Als je voor de bank staat, til dan het rechterelement op dicht bij het koppelpunt (dus aan de linkerkant van het element). Dan voel je dat het element loskomt en kun je het weg tillen. Let op, dit geldt voor de meeste banken, maar niet voor alle. Bellice en Pulla zijn bijvoorbeeld op een andere wijze gekoppeld. Als je deze modellen wilt ontkoppelen, neem dan even contact op met onze serviceafdeling.

Onderhoud

Massief wil niet zeggen dat het blad (of de poten) van de tafel uit één stuk zijn vervaardigd. Het hout zou dan onherroepelijk kromtrekken. Het blad wordt opgebouwd uit regels die om en om worden verlijmd. Zo wordt het uitzetten en krimpen van het hout tot een minimum beperkt. Ook de poten zijn om die reden opgebouwd uit verschillende delen. Massief hout wordt gelakt of geolied. Gelakt hout heeft minder onderhoud nodig.

Let bij geolied hout op de volgende zaken

 • Gemorste vloeistoffen meteen wegnemen;

 • Behandel de tafel regelmatig met olie. Dun aanbrengen op een schone droge tafel, nawrijven met een droge doek;

 • Gebruik geen bijtende middelen of schuurmiddelen;

 • Kleine krasjes en vlekken voorzichtig met een schuurspons behandelen in de richting van de nerf. Daarna olie aanbrengen;

 • Zet geen hete voorwerpen op je tafel. Dit veroorzaakt kringen die niet te verwijderen zijn;

 • Leolux adviseert het onderhoudsmiddel Ecotone. Dit is verkrijgbaar bij je Leolux-dealer en het Leolux Experience Center.

Na ± 2 maanden zijn Leolux-lakken uitgehard. Ze zijn dan zeer sterk en bestand tegen krassen die kunnen ontstaan bij normaal gebruik. De eerste maanden is enige voorzichtigheid geboden. Zet zolang geen zware voorwerpen op je tafel. Leolux-lakproducten uitsluitend reinigen met water en een vloeibare allesreiniger of afwasmiddel. Gebruik geen meubelglansmiddelen die siliconen bevatten.

 • Leolux-lakken zijn krasbestendig, niet onbeperkt krasvast. Geen harde voorwerpen over het tafelblad trekken (bv aardewerken bloempotten of een dienblad);

 • Nooit schuurmiddelen gebruiken;

 • Pas op met objecten waar dopjes onder zitten (verlichting, audio-apparatuur). Deze dopjes kunnen siliconen bevatten die vlekken in de lak achterlaten. Gebruik liever viltjes;

Stof raakt beschadigd door vuil en huisstof. Stofzuig je meubel daarom regelmatig. Gebruik het speciale hulpstuk voor meubels!

Algemene regels bij vlekken

 • Eerst vaste bestanddelen zo veel mogelijk verwijderen met een lepel.

 • Direct een theedoek nat maken, uitwringen en op de vlek plaatsen. Verder niets doen.

 • Als de theedoek verzadigd is, steeds vervangen door een nieuwe vochtige doek tot de vlek niet meer afgeeft.

 • Als er na behandeling vlekken achterblijven, laat ze dan goed drogen en behandel ze verder als hardnekkige vlek.

 • Zoek altijd eerst rustig uit wat er aan de vlek gedaan kan worden. Bij twijfel kun je beter niets doen dan het verkeerde.

Leer is een natuurproduct. Het is gebaat bij een prettige omgeving (geen te droge lucht) en het juiste onderhoud. Te veel onderhoud kan zelfs schadelijk zijn.

 • Reserveer een zachte doek voor het onderhoud van je meubel;

 • Dep meteen op wat gemorst wordt;

 • Wrijf niet te hard op een plek. Het leer gaat daar glimmen;

 • Zorg ervoor dat je kamer niet te droog is;

 • Plaats meubelen niet in direct zonlicht;

Bestellen van losse onderdelen (zoals viltjes en pootdopjes) en onderhoudsmiddelen kan via onze Service webshop. Om het juiste onderhoudsmiddel te kunnen bestellen, is het belangrijk dat wij precies weten met welk leer je meubel is bekleed. Houd hiervoor het productnummer bij de hand. Dat vind je op een sticker onder het meubel of op het garantiebewijs.

Collectie

Alle Leolux-meubelen zijn leverbaar in de bekleding van jouw keuze. De mogelijkheden verschillen per model, maar in het algemeen zijn onze meubelen leverbaar in leer, stof en in ‘artificial leather’. Bij leer kun je kiezen uit meerdere schitterende leerkwaliteiten met elk hun unieke kenmerken. De stofcollectie bestaat uit een groot aantal zorgvuldig geselecteerde stoffen in kleuren die nauw aansluiten bij onze leer- en lakcollecties. Naast de Leolux-collectie, kunnen onze meubelen ook bekleed worden met stoffen van bekende merken als De Ploeg en Kvadrat. Artificial leather biedt het gevoel en de uitstraling van leer, maar het is niet van dieren afkomstig. Ook hier heb je keuze uit meerdere soorten en kleuren.

Om je te begeleiden bij je keuze staan de Leolux-adviseurs van onze partners en in de Leolux Centers voor je klaar. Maar je kunt natuurlijk ook de vele mogelijkheden verkennen in de Leolux Creator.

 

Ja, dat kan zeker. Leolux produceert namelijk niet op voorraad. We maken een meubel dat precies bij jou past. Het aantal keuzes is daardoor vrijwel onbeperkt: in modellen, comfortopties, bekledingen en kleuren. Dat maakt een Leolux-meubel authentiek én persoonlijk. Daarnaast biedt de Leolux-collectie tal van mogelijkheden voor langere en kortere gebruikers: hogere ruggen, lagere pootjes, grotere zitdiepte en meer. De mogelijkheden verschillen per bank of fauteuil. Meer informatie vind je in de catalogus of op de betreffende productpagina. Ook je Leolux-adviseur kan je er alles over vertellen.

De collectie van Leolux bestaat uit eigenzinnige designmeubelen die zitten aangenaam maken. Banken, hoekbanken, fauteuils, eetkamers, salontafels, poefs en accessoires. Hoogwaardig, comfortabel en duurzaam. Alle producten worden met veel passie door ervaren vakmensen vervaardigd. Je hebt alle vrijheid om bekledingen, kleuren en (comfort)opties te kiezen, want elk Leolux-meubel wordt op bestelling gemaakt.

Nee, Leolux-meubelen worden uitsluitend verkocht via de Leolux-dealers. Net als de Leolux Experience en Design Centers hebben zij de expertise die nodig is om een goed advies te geven. De dealer is ook je aanspreekpunt voor service na de aankoop.