Leolux & groen: design voor een mooiere wereld

Als vooruitstrevend Nederlands familiebedrijf vindt Leolux een schone productiewijze heel vanzelfsprekend. Dat is belangrijk voor onze medewerkers, de omgeving waarin we produceren en de natuur om ons heen. De generaties na ons, uw kinderen en de onze, zijn ervan afhankelijk. Onze bijdrage aan een mooiere wereld bestaat uit hoogwaardige designmeubelen met een lange levensduur, gemaakt met oog voor mens en milieu.

Actuele projecten

Lokaal leer

Uniek bij Leolux: Lokaal leer. Een schitterend natuurleer van runderen uit onze eigen provincie. Het leer is schoner gemaakt dan “normaal” meubelleer, het is volledig afbreekbaar en traceerbaar.

Lees verder

Eigen energie

Zonnecellen op verschillende Leolux daken zorgen ervoor dat ons bedrijf grotendeels draait op schone zonnestroom. De productie-afdelingen zijn zelfs voor 100%.

Lees verder

Het groene Leolux hart

Op het landgoed Pelgrimshof” is een vrij toegankelijk bos aangelegd in de vorm van de Leolux “L”, een groen hart dat door Leolux is geschonken aan de stad Venlo.

Lees verder

Wat wij verstaan onder duurzaam?

Leolux werkt al sinds de jaren tachtig aan een schonere productiewijze. Omdat wij onze carbon footprint steeds verder terugdringen en goed letten op de productiewijze en de materialen die we inzetten, durven wij de stelling aan dat onze designmeubelen een minimale belasting voor het milieu vormen. Daarbij voorziet Leolux op dit moment al voor 67% in haar eigen energiebehoefte door zonnepanelen en het gebruik van bodemwarmte.

We streven naar een volledig energie-neutrale productiewijze op afzienbare termijn. De “blue economy” is daarbij onze stip op de horizon. Dat duurzaamheid ook staat voor de lange levensduur van onze producten, dat spreekt voor zich. Elk Leolux meubel is gemaakt voor een lang leven. En na jaren van woonplezier, geeft een herstoffering ze een tweede leven.

Materialen

Leolux kiest voor hoogwaardige, schone en veilige grondstoffen. Het is de basis voor onze duurzame producten.

Lees verder

Proces

Schoon en efficiënt produceren, recyclen van de resten, de carbon footprint terugbrengen; vooruitstrevende keuzes voor een mooiere wereld.

Lees verder

Mensen

Een familiebedrijf staat voor zijn mensen. Betrokken medewerkers maken betere producten. Zo eenvoudig is het.

Lees verder

Productie op maat, in eigen fabrieken

Leolux is gevestigd in het zuiden van Nederland, in Venlo. Hier wordt vrijwel het hele meubel op bestelling gebouwd. In onze kleinere vestiging in Szolnok (HU), verzorgen onze Hongaarse Leolux medewerkers het specialistische stikwerk voor uw meubel.

Produceren in het hart van onze belangrijkste afzetmarkt heeft voor Leolux grote voordelen. De vakkennis en het kwaliteitsbesef van onze eigen medewerkers zorgen voor echte kwaliteit, flexibiliteit en een snelle levering van hoogwaardige producten op bestelling. Onze grondstoffen worden gecontroleerd geproduceerd, het transport is efficiënt en we hebben korte communicatielijnen met onze leveranciers en klanten.

En laten we vooral de grote betrokkenheid niet vergeten van al die mensen die in ons mooie familiebedrijf werken. Het draagt er allemaal toe bij, dat productie in Europa voor ons belangrijk is en blijft.

Duurzame leveranciers

Omdat we zeker willen weten dat we werken met schone materialen, werken we uitsluitend samen met kwaliteitsleveranciers, van wie wij verlangen dat ze hun productiemethoden verantwoorden.

Dat geldt voor hout, maar ook voor schuim, stof en leer.

Lokale materialen

Zou het niet mooi zijn als het leer van uw bank uit onze eigen weiden zou komen? Dichtbij huis en schoon geproduceerd, naar de uitgangspunten van de “Blue Economy”.

Leolux werkt op dit moment samen met veehouders, slachterijen en looierijen aan de ontwikkeling van lokaal leer, van Limousin vleesrunderen die het Limburgse land begrazen. De huiden zijn voor de slachter een afvalproduct. Die houdt ze voor ons apart, zodat we samen met een looierij in de regio een schitterend Limburgs natuurleer kunnen maken. Een zuivere anilinekwaliteit, duurzaam geproduceerd, met afbreekbare looi- en verfstoffen.

Kom gerust kijken hoe wij werken

Wat we doen, willen we ook voor u zichtbaar maken: daarom is onze fabriek In Nederland toegankelijk voor bezoekers en geven we zoveel mogelijk informatie.

Heeft u vragen? Stel ze via vragen@leolux.nl.

Bezoek de fabriek