Verkooppunten

Cream Velvet Touch

Elk goed ontwerp heeft een contrast, een tegenstelling die spanning oproept. In het originele ontwerp van Cream is dat de combinatie van de harde houten schaal en de zachte bekleding.

Cream Velvet Touch is een ontdekkingsreis naar een manier waarop bekende materialen een nieuwe sensatie kunnen oproepen. Want door het hout een speciale ‘flockcoating’ te geven, krijgt de schaal een fluwelen touch. Een compleet andere beleving. En het contrast? Dat is verlegd naar een intens kleurbeeld.

Deze exclusieve editie combineert een bijzonder ontwerp met een unieke afwerkingstechniek. Op de schaal, de voet en de bedieningshendel is een flockcoating aangebracht. Een techniek die een keur aan toepassingen kent. Van autosport tot de meest exclusieve jachten en van printercomponenten tot parfumflesjes. Vaak wordt een flockcoating uit praktisch oogpunt aangebracht. Het vermindert wrijving en daardoor geluid en hitte, maar absorbeert ook het licht, waardoor reflecties minimaal zijn. Maar juist de unieke uitstraling en tactiliteit vormden de grondslag voor deze speciale versie van Cream.

Flocking begint met het aanbrengen van een hechtlaag op het oppervlak. Daarna wordt er een elektrostatisch veld gecreëerd, waarbinnen kleine vezels ‘heen en weer’ schieten. De vezels hechten zich op het behandelde oppervlak en vormen een hoogwaardige fluweelachtige coating.

Voor deze versie selecteerde Studio Truly Truly twee kleurcombinaties. Cream Velvet Touch Red heeft een bijzonder rijke robijnrode schaal en een bekleding in het verfijnde Raffino Whale. Cream Velvet Touch Blue ademt een sfeer van absolute individualiteit. De krachtige blauwe kleur doet denken aan Yves Klein Blue en geeft een prachtige hedendaagse look aan de schaal. Het dikke, rijke Negev-leer in de kleur Seco geeft deze uitvoering body en een voelbare kracht.