Verkooppunten

BRAM

Kunstenaar en ontwerper Bram Vanderbeke woont en werkt in het Belgische Gent. Hij creëert architecturale objecten met een onderscheidende materialiteit en esthetiek. Het zijn autonome, op zichzelf staande werken, die tegelijkertijd functioneel zijn. Om die balans te vinden, onderzoekt Bram Vanderbeke de interacties tussen een object, zijn architecturale omgeving en de gebruikers.

Materialiteit is bijzonder belangrijk in het werk van Vanderbeke. Speciaal voor de Leolux Viewpoint Collectie verkende hij de eigenschappen en mogelijkheden van gerecycled gegoten aluminium. De uitkomst is de Alu Stool ‘BRAM’. Een object waarbij je gerust kunt spreken van rauw gietwerk, zonder dat het grillig is. Maar in de afwerking is er bewust voor gekozen om het materiaal niet in te tomen.

Intermediair

Kunstenaar en ontwerper Bram Vanderbeke creëert architecturale objecten, met een onderscheidende materialiteit en esthetiek. Hij ziet ze ook als ‘intermediair’; zijn creaties hebben het vermogen om te variëren en te veranderen, afhankelijk van de omstandigheden waarin ze ooit terechtkomen.

Dit tafeltje annex krukje rust op drie stevige poten die in de vorm van een driehoek met elkaar verbonden zijn. Het ontwerp heeft een heel licht toelopende vorm. En dat zorgt ervoor dat je meerdere tafeltjes kunt stapelen. Op twee manieren zelfs. Want je kunt ze loodrecht op elkaar stapelen, maar ook een kleine slag draaien zodat de poten in elkaar vallen.

Volgens Bram is dat stapelen een essentieel aspect van het architecturale karakter in zijn werken. Welk bouwwerk bestaat immers niet uit gestapelde elementen? Bovendien krijgt een object zo een ritme, een herhaalde verbinding met zijn omgeving.