Verkooppunten

Anton, een hommage aan ondernemerschap

Het familiebedrijf Leolux kent een rijke historie. Drie generaties van de familie Sanders brachten het bedrijf tot waar het nu is. Het echte fundament legden Ton en Jan Sanders in de jaren 50 en 60. Hun visie en daadkracht in die tijd zetten Leolux op de kaart.

Model 602

De belangrijkste ontwikkeling is de transitie van clubmeubelfabrikant naar designmeubelmerk. Een mooi voorbeeld van die nieuwe richting is Model 602 uit 1960. Een compacte maar karaktervolle fauteuil op een geraffineerd verchroomd onderstel.

Ton Sanders In de jaren 50.

Interpretatie

Ook in 2021 is het aandeel dat Ton en Jan Sanders in het succes van Leolux gehad hebben nog niet vergeten. Als hommage aan hun ondernemerschap ontwikkelt Studio Truly Truly een nieuwe fauteuil, op basis van de vormen van model 602. Daarbij gaat het om meer dan een remake. Anton is “een interpretatie van de vormen van toen, in de tijdgeest van nu”, zoals Kate en Joel Booy het zelf omschrijven.

Hommage

Het resultaat is Anton, die natuurlijk de naam draagt van Ton Sanders. De fauteuil is een eerbetoon aan ondernemerschap, maar zeker ook aan de vormentaal van het design van die tijd. Dat zie je bijvoorbeeld aan de vlakverdeling op de armen en de rug. En tegelijkertijd is Anton helemaal van nu. In comfort, kwaliteit en design.