Over Leolux

Een goed zitmeubel, gemaakt door echte vakmensen, was in vroeger tijden een luxe die alleen de elite zich kon veroorloven. Dat is vandaag de dag gelukkig anders. Hoogwaardig comfort is voor veel meer mensen bereikbaar.

Al tachtig jaar laten de specialisten van Leolux zich uitdagen door designers en kunstenaars om innovatieve ideeen over vorm, materialen en comfort te vertalen naar heerlijke zitmeubelen.

Met een heldere visie op de toekomst verbinden we echt vakmanschap met de technieken van vandaag. Zo zoeken we naar het perfecte meubel om uw woonwensen te vervullen. Samen met u, want bij Leolux maken we elk product op bestelling, met alle opties die u wenst.

Leolux & groen: design voor een mooiere wereld

Als vooruitstrevend Nederlands familiebedrijf vindt Leolux een schone productiewijze heel vanzelfsprekend. Dat is belangrijk voor onze medewerkers, de omgeving waarin we produceren en de natuur om ons heen. De generaties na ons, uw kinderen en de onze, zijn ervan afhankelijk.

Onze bijdrage aan een mooiere wereld bestaat uit hoogwaardige designmeubelen met een lange levensduur, gemaakt met oog voor mens en milieu.

De geschiedenis van Leolux

Al meer dan acht decennia kiest Leolux voor de weg van evolutie.

Innovatie en kalme groei, gestaag en met een duidelijk doel. “De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek”, opgericht in 1934, groeit in die jaren uit tot een internationale speler, die een herkenbaar eigen handschrift combineert met kwaliteit en comfort.

Lees verder

Werken bij Leolux

Collectieopbouw, presentatie, communicatie, styling en grafische vormgeving: het komt bij Leolux allemaal samen in een hecht en gepassioneerd team dat bereid is te luisteren naar elkaar, maar evengoed naar experts van buiten de eigen muren.

Lees verder

Groen Leolux hart

Verborgen in het Limburgse landschap, op het noordelijkste puntje van de stad Venlo, ligt een geheim verborgen. Vanaf de weg is het vrijwel onzichtbaar, maar des te beter is het zichtbaar van bovenaf. Daar, vlakbij het voormalige Floriade terrein, is een bijzonder bos aangeplant. Een bos in de vorm van het Leolux logo. Een groen Leolux hart voor Venlo.

Lees verder

Awards

Het winnen van een award is bijzonder. Het is een bekroning voor het samenspel van creativiteit en vakmanschap tussen de designer en Leolux. Het stimuleert bovendien om continu op zoek te blijven naar vernieuwende ideeën.

Lees verder

Leolux en kunst

Al meer dan drie decennia werkt Leolux nauw samen met haar “huiskunstenaars”. Soms enkele jaren, vaak langer. Ze illustreren de jaarboeken, dragen bij aan het design van beursstands en maken schilderijen of keramiek die de collectie verlevendigen.

Lees verder

Pode van Leolux

Met de kennis van onze experts creëren we niet alleen de wereld van Leolux. Ook het eigenwijze label PODE komt uit de koker van onze specialisten.

Lees verder