Service

Met een Leolux haal je een kwaliteitsproduct in huis. Dat begint met het gebruik van de beste materialen. Alle stoffen en leersoorten komen van topleveranciers. Ook worden ze eerst uitgebreid getest op kleurechtheid en sterkte voordat ze hun weg naar onze collectie vinden. En als er iets misgaat, hoef je je geen zorgen te maken.

De eerste 2 jaar geldt een 100% garantieregel. Voor de volgende 5 jaar hanteren we een afschrijvingssysteem, plus uitgebreide nazorg. In totaal heb je dus 7 jaar garantie. Wil je de complete ins en outs van de garantieregeling graag even bekijken? Klik dan hier.

Kunnen we je ergens mee helpen? Geef je melding dan door via onze servicewebsite.

Plooivorming

We krijgen geregeld vragen over het ontstaan van plooien in de bekleding van een bank of fauteuil. Plooivorming is een onderdeel van het comfort van onze meubels en daarom helaas niet te voorkomen.

Toch kunnen we ons voorstellen dat je meer wilt weten, ook over de mate van plooivorming die wij wel en niet acceptabel vinden. Op deze pagina vind je meer uitleg en antwoord op de meestgestelde vragen.  

Meer over plooivorming

Onderhoud

Trots als je bent op je Leolux meubelen, wil je ze in topconditie houden. Maar bij elk meubel dat je lekker gebruikt, gaat er ook onvermijdelijk een keer iets mis. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom geven we je hier voor de meest voorkomende materialen een aantal tips, voor het beste onderhoud en voor dat kleine ongelukje.

Verkleuring door de zon
Voordat je verder leest, willen we je dit nog even meegeven. Alle stoffen of leersoorten in de Leolux-collectie zijn zorgvuldig beoordeeld op hun kleurechtheid. Maar direct zonlicht is en blijft onverbiddelijk. Daarom willen we je adviseren om meubelen niet in het volle licht te plaatsen. 

Meer over onderhoud

Herstoffering

Gaat je Leolux-meubel al wat langer mee en vind je het tijd voor een nieuwe look? Dan is een herstoffering zeker het overwegen waard. Zo hoef je geen afscheid te nemen van je ‘oude’ Leolux-meubel, maar krijg je wel een bank of fauteuil in nieuwstaat terug, met een frisse nieuwe bekleding. En het is ook nog een stuk duurzamer dan een compleet nieuwe bank aan te schaffen. Alleen daarom zijn wij al fan.

Meer over herstofferen

Webshop

Bent u op zoek naar de juiste onderdelen (zoals viltjes of pootdoppen) of onderhoudsmiddelen voor uw Leolux meubel?

Bezoek dan onze Leolux Service webshop en ervaar het gemak van online bestellen.

Bezoek de webshop

Veel gestelde vragen

Na het lezen van de informatie op deze website kunt u natuurlijk nog vragen hebben. We hebben hier de meest gestelde vragen voor u opgenomen en daarop de antwoorden gegeven.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie

Montagehandleidingen

Soms is het handig om te weten hoe een meubel gedemonteerd kan worden. Bijvoorbeeld om het te verplaatsen of te verhuizen. Daarom vind je hier montagehandleidingen voor een groot gedeelte van onze producten, zowel uit de huidige collectie als uit voorbije collecties.

Meer informatie