Leer onderhouden
Het onderhoud van leer

Het "dagelijkse" onderhoud van Leolux leer

Voor het natuurproduct leer is het juiste onderhoud van groot belang. Dat begint bij het stofvrij houden van de leer-nerf. Stof daarom wekelijks de leren bekleding (uitgezonderd nubuck en was-achtig leer zoals Danza) af met een vochtige katoenen doek om stofdeeltjes te verwijderen. Daarmee verwijdert u ook huidvetten die op termijn het leer aantasten. Aangezien kraanwater bestanddelen kan bevatten die schadelijk zijn voor leer, biedt Leolux voor dit doel de veilige Leolux Premium Reinigingsvloeistof aan, die u vernevelt op een katoenen doek en daarna aanbrengt op het meubel.

Welk middel het juiste is voor het leder op uw meubel vindt u in het overzicht leerkwaliteiten.

Periodiek onderhoud

Gebruik gemiddeld twee keer per jaar de “Leolux schoonmaak set”*. Met de Leolux milde reiniger wordt het leer tot in de nerf gereinigd. De Leolux lotion brengt essentiële voedingsstoff en diep in het leer en zorgt voor een betere vochtbalans. De behandeling is eenvoudig en na een korte drogingsperiode kunt u uw meubel alweer gebruiken. Bij verkleuring en/of beschadigingen van het leer, bijvoorbeeld door invloeden van buitenaf, zoals overmatig zonlicht, biedt Leolux een kleurherstellende set. Dit LCK product laten wij door de specialisten van LCK op bestelling voor u produceren, aangepast op het type leer en de exacte originele kleur van uw meubel.

* Voor enkele leersoorten zijn speciale onderhoudsets verkrijgbaar.

Belangrijke tips voor leer

  • Licht verandert materialen. Zonlicht en diverse soorten kunstlicht laten stof en leer verbleken. Probeer daarom zitmeubelen niet aan de directe inwerking van licht bloot te stellen. Zo voorkomt u dat het materiaal versneld verkleurt en/of verbleekt.
  • Nagels van huisdieren beschadigen uw meubelen. Zelfs de meest robuuste leersoorten zijn niet bestand tegen een “behandeling” door onze beste vrienden.
  • Teveel warmte droogt natuurlijke stof- en ledervezels uit en is schadelijk voor vele bekledingsmaterialen. Zet uw zitmeubelen daarom nooit te dicht bij warmtebronnen. Is het toch noodzakelijk om een bank bij een radiator te plaatsen, let dan op voldoende ruimte tussen vloer, radiator en zitmeubel, zodat de lucht goed kan circuleren en de vochtbalans in de ruimte en in het meubel zo maximaal mogelijk wordt.
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Voor woonkamers wordt een luchtvochtigheid van 45-55% geadviseerd, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Het natuurproduct leer voelt zich daar, net als de mens, het beste bij.

In het leeroverzicht vindt u de juiste voorschriften per leersoort. De Leolux Premium Liquid onderhoud vloeistof, de schoonmaakset en de kleurherstellende set zijn verkrijgbaar bij de Leolux dealer, in het Leolux Design Center en via onze website.

Puur natuur: Danza-leer

Pure leerkwaliteiten worden in het gebruik alleen maar mooier. Leolux Danza is een zuiver anilineleer dat de echtheidstekenen en kleurvariaties van de natuur met trots toont. Het licht opgeruwde oppervlak en de olie-afwerking maken dit leer uiterst soepel en zacht. De natuurlijke kenmerken van het leer blijven zichtbaar en door de jaren hen maken de gebruikssporen dit “vintage” leer alleen maar huiselijker en mooier. Het leer leeft met u mee en weerspiegelt wat u beleeft. Visuele afwijkingen in de huid, zoals structuurverschillen en nekplooien, worden door de leerspecialisten van Leolux niet verwijderd maar doelbewust verwerkt.

Onderhoud
Neem het leer regelmatig af met een droge doek om stof te verwijderen.

Gebruik beslist geen water. Ook niet om geknoeide vloeistoffen of (etens)resten te verwijderen. In combinatie met de olie-afwerking ontstaan er vlekken.

Wij hebben goede ervaringen met de onderhoudsproducten van LCK. Zij bieden een set aan voor vintageleer, die u rechtstreeks bij hen kunt bestellen


Verkoopadressen


Leolux Select Stores
Een beperkt aantal Nederlandse dealers mag zich “Leolux Select Store” noemen. Deze partners tonen een ruimere collectie, in een herkenbare Leolux studio. U bent hier beland bij een specialist, met de nieuwste modellen en actuele kennis van zaken.

Leolux Dealers
De Leolux dealers verzorgen graag een totaaladvies en zijn uw contact wanneer het gaat om de aankoop en aflevering van uw Leolux meubel.

Leolux Design Centers
Leolux beleeft u in de Design Centers. Het zijn inspirerende showrooms, waar gespecialiseerde Leolux adviseurs u alles kunnen vertellen over de collectie. Test het comfort, ruik ons edele natuurleer en voel de textuur van de stoffen. Hedendaagse kunst en kleurrijke karpetten maken het plaatje compleet. En komt u tot een keuze, dan noteren wij graag uw order die dan via de dealer van uw keuze verder wordt behandeld.

Het Leolux Design Center is voelen, zien en beleven.