Stof

Stofcollectie

Leolux staat bekend om haar meubelen in leer. Maar ook als u kiest voor Stof biedt Leolux volop keuze. Uiteraard zijn er de stoffen van bekende producenten als De Ploeg, Kvadrat, Fanny Aronsen en Alcantara. Daarnaast bevat de Leolux collectie een aantal exclusieve Leolux stoffen: de “Calata collectie”. Ze zijn speciaal afgestemd op de lak- en leerkleuren van Leolux en bieden hierdoor schitterende combinatiemogelijkheden.

Advies op maat

Het kiezen van de bekleding vorm een belangrijk aspect bij het personaliseren van uw meubel. Onze ervaren adviseurs in onze Leolux Design Centers geven u graag een vrijblijvend advies en vertellen u alles over de vele bekledingsmogelijkheden.


Bekleding
Stof: Tiempo

Een frisse gemêleerde stof met een natuurlijke touch. Tiempo vertoont speelse onregelmatige vlekjes en biedt kleurrijke mogelijkheden, in aangenaam warme kleuren; zoals warmrood, oker, blauw en vriendelijk grijs. De samenstelling van deze Leolux stof, met 95% scheerwol, zorgt voor zachtheid en een grote slijtvastheid. Dat zijn eigenschappen waar u vele jaren plezier aan beleeft.

8870 Sole
2260 Autunno
1884 Rugiada
1340 Tempesta
1430 Verno
1020 Cedro
1100 Notte
1090 Neve
1990 Gelo
9290 Secco

Stof: Savona

Om een edele uitstraling in stof te creëren, kozen onze kleurexperts voor Savona; een gebruiksvriendelijk bekledingsmateriaal in acht zachte natuurtonen, met een vleugje pastel en een glansdraad voor een extra briljante optiek. Dit zachte materiaal (met 76% katoen) wordt bij een gerenommeerde weverij in Italië vervaardigd en is zeer kleurvast. Savona is zeer geschikt voor dagelijks gebruik en maakt schitterende combinaties met de Leolux leercollectie mogelijk.

Alcea
Carex
Oxalis
Melica
Papaver
Asarium

Stof: Artez Cuzco

Cuzco uit de Artez collectie van Leolux is een sterke unistof met een vriendelijke uitstraling en een vrijwel vlak reliëf in negen kleuren. Deze stof is opgebouwd uit hoogtechnologische “Hitex” garens en voldoet aan de Q2 norm van Rohleder. Dat houdt in dat ze zeer lichtecht zijn en gemakkelijk te reinigen. Bovendien wordt bij de productie van Q2 stoffen speciaal gelet op de duurzame productie, volgens de strenge normen die in Duitsland gelden. Het kleurbeeld van de Cuzco stoffen is identiek aan dat van de Nazca stoffen. 

600 Rubro
620 Oxidar
700 Laranja
902 Crema
349 Agua
314 Turquesa
199 Cinza
190 Pardo
310 Azul

Stof: Artez Pattern

Artez Flor toont een abstract bloemmotief met een kleurig hart en een glanzende bladerkrans op een ondergrond die wisselt van zwart, via donkergrijs naar lichtgrijs.

Artez Tikat toont langgerekte driehoeksmotieven die in elkaar grijpen, waardoor de kleuren in elkaar overvloeien.

Artez Inca is voorzien van strakke geometrische patronen, waarbij rechte lijnen en golvende vormen worden afgewisseld.

Om het combineren van de stoffen te faciliteren zijn de “Pattern” patroonstoffen ingedeeld in drie kleurwerelden: dusk, dawn en sunset. De motieven krijgen een extra accent door de glansdraad die in elke variant terugkeert.


Stof: Bolster

Wie op zoek is naar een stoere, natuurlijk ogende bekledingsstof, kan niet om Bolster heen. Dankzij de grof geweven structuur en de kwalitatief hoogwaardige polyestergarens maakt Bolster die oersterke, duurzame uitstraling ook helemaal waar. De stof is slijtvast en beschikbaar in twintig onderscheidende kleurvarianten.

Bolster 67
Bolster 65
Bolster 87
Bolster 80
Bolster 962
Bolster 66
Bolster 99
Bolster 75
Bolster 18
Bolster 88
Bolster 84
Bolster 04
Bolster 83
Bolster 44

Stof: Macaron

Hij werd speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik, dus is de kleurrijke Macaron stof voor uw eigen interieur een veilige keuze. Door de combinatie van kleuren krijgt Macaron een rulle aanblik, terwijl de hardheid van de kleuren gelijktijdig iets wordt afgezwakt. Door het ruime aandeel wol (74%) voelt dit materiaal heel natuurlijk aan. Wol is van nature bovendien vuilafstotend en brandwerend.

Marino
Blu
Stragiatella
Grigio
Nebbia
Bigio
Limone

Stof: Ruvido

Op zoek naar een stof die kleurrijk is, maar ook sterk en onderhoudsvriendelijk? Leolux brengt al deze eigenschappen samen in één scherp geprijsd bekledingsmateriaal. Ruvido is lekker ruw geweven voor een fijne optiek en is beschikbaar in twaalf elegante en eigentijdse kleuren. De zachte kunstvezels waarmee Ruvido is geweven zorgen voor een hoge mate van lichtechtheid. Bovendien is Ruvido zeer slijtvast en goed te reinigen. Daarmee is het een perfecte stof bij intensief gebruik.

Russet
Carnelian
Taffy
Flint
Amparo
Denim
Cinder
Nugget
Willow
Fossil
Tile
Viridis

Stof: Prairie

Een geweldig materiaal, dat op duurzame wijze wordt geproduceerd door de specialisten van Weverij de Ploeg. Prairie is een zachte maar ijzersterke bekledingsstof, met de mooiste kleuren in een zacht palet. Aan de basis van deze reeks liggen de natuurlijke grondtonen, aangevuld met zachte blauwe, gele en rode tinten. En door de combinatie van natuurlijke materialen en kunstvezels is Prairie zeer kleurvast.

17
86
79
88
96
59
97
45
48

Stof: Strand

Deze stof is geweven met een fijne panamabinding en geeft uw meubel een natuurlijke, vriendelijke uitstraling. In Strand is namelijk een klein gedeelte linnen meegeweven. Voor optimale stevigheid is de constructie van de stof versterkt met extra binddraden. Het resultaat is een slijtvaste stof die kleur en karakter geeft.

58
79
89
08
47
48
74
84
88
18

Stof: Hallingdal 65

Een sublieme combinatie van stijl en sterkte; dat is de beste manier om Hallingdal 65 te beschrijven. De wol in de stof zorgt voor duurzaamheid en soepelheid; de viscose voor glans en kleurdiepte. Het getal 65 verwijst naar het jaartal waarin de stof ontworpen werd. Een stof die al ruim een halve eeuw zijn kwaliteit bewijst dus. En die kwaliteit kan een keur aan kleuren aannemen: twintig verschillende zelfs. Een echte aanrader.

674
687
173
153
227
180
126
130
368

Stof: Lucir

Veloursstoffen zijn weer helemaal terug! Leolux koos voor het eigentijdse Lucir. Dit hoogwaardige materiaal combineert katoen en veerkrachtige Australische Merino-wol. Zo ontstaat een soepel vallend weefsel met een heel natuurlijke “touch”. Voor diepe kleurtonen en een luxueuze glans zorgen de Tencel-cellulosevezels, de meest duurzame vezels die op dit moment in bekledingsmaterialen kunnen worden toegepast. Daarmee is Lucir ook een ecologisch verantwoorde keuze.

600 Jasper
071 Ruby
190 Calcite
590 Amethyst
081 Zultanite
228 Agate
800 Topaz
005 Tourmaline
380 Jade
310 Lapis

Stof: Alcantara Shape

Alcantara® onderscheidt zich al jaren van alle meubelstoffen als een uniek en onderscheidend microvezelmateriaal. Slijtvast, gemakkelijk te reinigen en CO2-neutraal. Voor de Leolux-collectie hebben we Alcantara "Shape" geselecteerd. Het combineert een fluweelachtig uiterlijk en zachtheid, met aanzienlijke flexibiliteit en een eigentijds kleurenpallet.

A646 Sea
A604 Chic
A347 Velvet
A570 Lizard
A100 Sea Sand
A303 Koala
A965 Monkfish
A642 Anthracite
A335 Amaretto
A881 Pompeian Red

Stof: Paragon

Houdt u wel van een beetje durf? Deze stof met zijn vintage-look is helemaal van nu. Paragon heeft een meerkleurig 3D-patroon dat zich pas na lange tijd herhaalt. Omdat het willekeurig in uw meubel wordt toegepast, is elke bank totaal anders. De highlights zorgen voor extra glamour en rijke kleuren, terwijl de natuurlijke materialen garant staan voor een prettige aanraking.

Carbon
Papel
Musgo
Oxido
Acero
Lana

Stof: Beans (Stretch)

Beans is een bekledingtype met inhoud en flexibiliteit. Het is een stretch stof die uitermate tot zijn recht komt op rondingen en bewegende delen. De natuurlijke eigenschap van een stof om te plooien wordt daardoor vrijwel helemaal opgeheven. Maar het meest in het oog springende kenmerk van Beans is de vulling in de stof. Dat geeft deze bekleding reliëf en een geheel eigen gezicht.

Passion
Graphit
Aquatic

Stof: Twill (Stretch)

Een stretch stof biedt de stoffeerder heel nieuwe mogelijkheden: rondingen worden eenvoudiger overwonnen, er zijn veel minder naden nodig en bij bewegende delen gaat de stof minder plooien, want hij trekt zichzelf weer strak. Naast elastische garens bevat de stof Twill een groot aandeel wol (72%). Het stoot vuil af en is in hoge mate brandwerend.

Passion
Graphit
Aquatic