Stofcollectie

Leolux staat bekend om haar meubelen in leer. Maar ook als u kiest voor Stof biedt Leolux volop keuze. Uiteraard zijn er de stoffen van bekende producenten als De Ploeg, Kvadrat, Fanny Aronsen en Alcantara. Daarnaast bevat de Leolux collectie een aantal exclusieve Leolux stoffen: de “Calata collectie”. Ze zijn speciaal afgestemd op de lak- en leerkleuren van Leolux en bieden hierdoor schitterende combinatiemogelijkheden.

Advies op maat

Het kiezen van de bekleding vorm een belangrijk aspect bij het personaliseren van uw meubel. Onze ervaren adviseurs in onze Leolux Design Centers geven u graag een vrijblijvend advies en vertellen u alles over de vele bekledingsmogelijkheden.


Bekleding
Stof: Tiempo

Een frisse gemêleerde stof met een natuurlijke touch. Tiempo vertoont speelse onregelmatige vlekjes en biedt kleurrijke mogelijkheden, in aangenaam warme kleuren; zoals warmrood, oker, blauw en vriendelijk grijs. De samenstelling van deze Leolux stof, met 95% scheerwol, zorgt voor zachtheid en een grote slijtvastheid. Dat zijn eigenschappen waar u vele jaren plezier aan beleeft.

1100 Notte
1340 Tempesta
1884 Rugiada
1990 Gelo
2260 Autunno
6620 Calore
8870 Sole
9290 Secco

Stof: Savona

Om een edele uitstraling in stof te creëren, kozen onze kleurexperts voor Savona; een gebruiksvriendelijk bekledingsmateriaal in acht zachte natuurtonen, met een vleugje pastel en een glansdraad voor een extra briljante optiek. Dit zachte materiaal (met 76% katoen) wordt bij een gerenommeerde weverij in Italië vervaardigd en is zeer kleurvast. Savona is zeer geschikt voor dagelijks gebruik en maakt schitterende combinaties met de Leolux leercollectie mogelijk.

Asarium
Carex
Melica
Acinos
Briza
Oxalis
Alcea
Papaver

Stof: Artez Cuzco

Cuzco uit de Artez collectie van Leolux is een sterke unistof met een vriendelijke uitstraling en een vrijwel vlak reliëf in negen kleuren. Deze stof is opgebouwd uit hoogtechnologische “Hitex” garens en voldoet aan de Q2 norm van Rohleder. Dat houdt in dat ze zeer lichtecht zijn en gemakkelijk te reinigen. Bovendien wordt bij de productie van Q2 stoffen speciaal gelet op de duurzame productie, volgens de strenge normen die in Duitsland gelden. Het kleurbeeld van de Cuzco stoffen is identiek aan dat van de Nazca stoffen. 

190 Pardo
199 Cinza
310 Azul
314 Turquesa
349 Agua
600 Rubro
620 Oxidar
700 Laranja
902 Crema

Stof: Artez Nazca

Deze uni-kleurige stof uit de Artez collectie van Leolux is voorzien van een spannend reliëf, dat helemaal is opgebouwd uit geometrische zigzagpatronen. Ze refereren aan de bekende Nazca motieven die tweeduizend jaar geleden zijn aangebracht in de pampa van Peru. De kleuren komen overeen met die van de Cuzco stoffen, die echter een regelmatig en veel kleiner reliëf vertonen.

190 Pardo
199 Cinza
310 Azul
314 Turquesa
349 Agua
600 Rubro
620 Oxidar
700 Laranja
902 Crema

Stof: Artez Pattern

Artez Flor toont een abstract bloemmotief met een kleurig hart en een glanzende bladerkrans op een ondergrond die wisselt van zwart, via donkergrijs naar lichtgrijs.

Artez Tikat toont langgerekte driehoeksmotieven die in elkaar grijpen, waardoor de kleuren in elkaar overvloeien.

Artez Inca is voorzien van strakke geometrische patronen, waarbij rechte lijnen en golvende vormen worden afgewisseld.

Om het combineren van de stoffen te faciliteren zijn de “Pattern” patroonstoffen ingedeeld in drie kleurwerelden: dusk, dawn en sunset. De motieven krijgen een extra accent door de glansdraad die in elke variant terugkeert.

Artez Flor 7910 Dawn
Artez Tikat 7910 Dawn
Artez Inca 7910 Dawn
Artez Flor 3164 Dusk
Artez Tikat 3164 Dusk
Artez Inca 3164 Dusk
Artez Flor 3619 Sunset
Artez Tikat 3619 Sunset
Artez Inca 3619 Sunset

Stof: Bolster

Wie op zoek is naar een stoere, natuurlijk ogende bekledingsstof, kan niet om Bolster heen. Dankzij de grof geweven structuur en de kwalitatief hoogwaardige polyestergarens maakt Bolster die oersterke, duurzame uitstraling ook helemaal waar. De stof is slijtvast en beschikbaar in twintig onderscheidende kleurvarianten.

Bolster 44
Bolster 83
Bolster 952
Bolster 951
Bolster 04
Bolster 84
Bolster 88
Bolster 18
Bolster 10
Bolster 911
Bolster 75
Bolster 99
Bolster 01
Bolster 81
Bolster 66
Bolster 962
Bolster 87
Bolster 65
Bolster 67
Bolster 80

Stof: Macaron

Hij werd speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik, dus is de kleurrijke Macaron stof voor uw eigen interieur een veilige keuze. Door de combinatie van kleuren krijgt Macaron een rulle aanblik, terwijl de hardheid van de kleuren gelijktijdig iets wordt afgezwakt. Door het ruime aandeel wol (74%) voelt dit materiaal heel natuurlijk aan. Wol is van nature bovendien vuilafstotend en brandwerend.

Blu
Marino
Violetto
Roseo
Fragola
Bigio
Limone
Nebbia
Grigio
Stragiatella

Stof: Ruvido

Op zoek naar een stof die kleurrijk is, maar ook sterk en onderhoudsvriendelijk? Leolux brengt al deze eigenschappen samen in één scherp geprijsd bekledingsmateriaal. Ruvido is lekker ruw geweven voor een fijne optiek en is beschikbaar in twaalf elegante en eigentijdse kleuren. De zachte kunstvezels waarmee Ruvido is geweven zorgen voor een hoge mate van lichtechtheid. Bovendien is Ruvido zeer slijtvast en goed te reinigen. Daarmee is het een perfecte stof bij intensief gebruik.

Nugget
Tinsel
Jaffa
Russet
Fiery
Carnelian
Cinder
Amparo
Flint
Fossil
Tile
Viridis

Stof: Prairie

Een geweldig materiaal, dat op duurzame wijze wordt geproduceerd door de specialisten van Weverij de Ploeg. Prairie is een zachte maar ijzersterke bekledingsstof, met de mooiste kleuren in een zacht palet. Aan de basis van deze reeks liggen de natuurlijke grondtonen, aangevuld met zachte blauwe, gele en rode tinten. En door de combinatie van natuurlijke materialen en kunstvezels is Prairie zeer kleurvast.

17
86
79
88
96
59
97
45
48

Stof: Strand

Deze stof is geweven met een fijne panamabinding en geeft uw meubel een natuurlijke, vriendelijke uitstraling. In Strand is namelijk een klein gedeelte linnen meegeweven. Voor optimale stevigheid is de constructie van de stof versterkt met extra binddraden. Het resultaat is een slijtvaste stof die kleur en karakter geeft.

58
79
89
08
47
48
74
84
88
18

Stof: Hallingdal 65

Een sublieme combinatie van stijl en sterkte; dat is de beste manier om Hallingdal 65 te beschrijven. De wol in de stof zorgt voor duurzaamheid en soepelheid; de viscose voor glans en kleurdiepte. Het getal 65 verwijst naar het jaartal waarin de stof ontworpen werd. Een stof die al ruim een halve eeuw zijn kwaliteit bewijst dus. En die kwaliteit kan een keur aan kleuren aannemen: twintig verschillende zelfs. Een echte aanrader.

126
130
153
173
180
227
368
420
590
674
687

Stof: Lucir

Veloursstoffen zijn weer helemaal terug! Leolux koos voor het eigentijdse Lucir. Dit hoogwaardige materiaal combineert katoen en veerkrachtige Australische Merino-wol. Zo ontstaat een soepel vallend weefsel met een heel natuurlijke “touch”. Voor diepe kleurtonen en een luxueuze glans zorgen de Tencel-cellulosevezels, de meest duurzame vezels die op dit moment in bekledingsmaterialen kunnen worden toegepast. Daarmee is Lucir ook een ecologisch verantwoorde keuze.

600 Jasper
190 Calcite
590 Amethyst
228 Agate
800 Topaz
380 Jade
310 Lapis

Stof: Alcantara

Tussen alle soorten stof en leer houdt Alcantara zich staande als een uniek en onderscheidend materiaal, door een keur aan kwaliteiten samen te brengen. Esthetisch gezien is het een lust voor het oog. Maar tegelijkertijd geeft Alcantara uw meubel een heerlijke, fluwelen ‘feel’. Dat komt door de opbouw uit hecht geweven microvezels, die uiterst dun van structuur zijn. Daar komt nog bij dat deze stof slijtvast en uiterst gemakkelijk te reinigen is.

Sea Sand
Peyote
Cuoia
Taupe
String
Ombra
Rosso
Chic grey
Anthrasite
Navy blue
Passione

Stof: Paragon

Houdt u wel van een beetje durf? Deze stof met zijn vintage-look is helemaal van nu. Paragon heeft een meerkleurig 3D-patroon dat zich pas na lange tijd herhaalt. Omdat het willekeurig in uw meubel wordt toegepast, is elke bank totaal anders. De highlights zorgen voor extra glamour en rijke kleuren, terwijl de natuurlijke materialen garant staan voor een prettige aanraking.

Papel
Lana
Oxido
Rubi
Crudo
Musgo
Carbon
Acero

Stof: Matrix

Het lijnenspel van de stof Matrix doet meteen denken aan de digitale wereld. De stof kent een licht contrast, een circuit van complementaire kleuren dat meteen intrigeert. Er zijn zeven varianten mogelijk die stuk voor stuk gecomponeerd zijn uit 100% Trevira CS, voor een lichtechte en bijzonder slijtvaste bekleding.

172
352
472
552
572
762
782

Stof: Memory

Langs een meubel met Memory bekleding lopen zonder het aan te raken, is onmogelijk. Het grillige patroon van de stof, geeft Memory een uitnodigend en enigszins mysterieus karakter. Die opvallende textuur is te danken aan de bouclégarens die tegelijkertijd bijdragen aan een sublieme stofsterkte.

156
236
436
656
676
776
936

Stof: Belluno

De Leolux collectie biedt ruime keuze in patroonstoffen. Een betrouwbare keuze is Belluno, een gestreepte stof in een aantal zorgvuldig geselecteerde kleurcombinaties en ijzersterke eigenschappen. De stof is geweven met Trevira CS, een brandveilige polyester. Deze grondstof staat garant voor een hoge lichtechtheid en een grote slijtvastheid en zorgt er bovendien voor dat Belluno goed kan worden gereinigd. Een perfecte stof voor een druk gezinsleven.

Tierra
Damson
Jicus
Scura
Volcan
Petul
Heron
Opal

Stof: Maze

Deze stof met een speels cirkelpatroon combineert zorgvuldig geselecteerde kleurcombinaties met ijzersterke eigenschappen. De stof is geweven met Trevira CS, een brandveilige polyester. Deze grondstof staat garant voor een hoge lichtechtheid en een grote slijtvastheid en zorgt er bovendien voor dat Maze goed kan worden gereinigd. Een perfecte stof voor een druk gezinsleven.

Lupine
Astral
Vivid
Pelouse
Koret
Souri
Mortor
Sang
Barro

Stof: Beans (Stretch)

Beans is een bekledingtype met inhoud en flexibiliteit. Het is een stretch stof die uitermate tot zijn recht komt op rondingen en bewegende delen. De natuurlijke eigenschap van een stof om te plooien wordt daardoor vrijwel helemaal opgeheven. Maar het meest in het oog springende kenmerk van Beans is de vulling in de stof. Dat geeft deze bekleding reliëf en een geheel eigen gezicht.

Graphit
Grey
Royal
Aquatic
Grass
Fuchsia
Passion

Stof: Twill (Stretch)

Een stretch stof biedt de stoffeerder heel nieuwe mogelijkheden: rondingen worden eenvoudiger overwonnen, er zijn veel minder naden nodig en bij bewegende delen gaat de stof minder plooien, want hij trekt zichzelf weer strak. Naast elastische garens bevat de stof Twill een groot aandeel wol (72%). Het stoot vuil af en is in hoge mate brandwerend.

Passion
Fuchsia
Grass
Aquatic
Royal
Grey
Graphit

Verkoopadressen


Leolux Select Stores
Een beperkt aantal Nederlandse dealers mag zich “Leolux Select Store” noemen. Deze partners tonen een ruimere collectie, in een herkenbare Leolux studio. U bent hier beland bij een specialist, met de nieuwste modellen en actuele kennis van zaken.

Leolux Dealers
De Leolux dealers verzorgen graag een totaaladvies en zijn uw contact wanneer het gaat om de aankoop en aflevering van uw Leolux meubel.

Leolux Design Centers
Leolux beleeft u in de Design Centers. Het zijn inspirerende showrooms, waar gespecialiseerde Leolux adviseurs u alles kunnen vertellen over de collectie. Test het comfort, ruik ons edele natuurleer en voel de textuur van de stoffen. Hedendaagse kunst en kleurrijke karpetten maken het plaatje compleet. En komt u tot een keuze, dan noteren wij graag uw order die dan via de dealer van uw keuze verder wordt behandeld.

Het Leolux Design Center is voelen, zien en beleven.