Leer

Leercollectie

Het kiezen van de bekleding vormt een belangrijk aspect bij het personaliseren van uw meubel. Leolux biedt 9 leersoorten, zodat elke liefhebber van dit edele natuurproduct met deze collectie kan slagen. De grote ervaring van de Leolux leerexperts staat garant voor de mooiste leersoorten; puur natuur, met een heerlijke “touch” en de mooiste (trend)kleuren. Voor elk gebruik is er een juiste keuze. Laat u goed voorlichten over de eigenschappen van de verschillende Leolux leersoorten.

Advies op maat

Leolux staat bekend om haar meubelen in leer. Maar ook als u kiest voor Stof biedt Leolux volop keuze. Het kiezen van de bekleding vorm een belangrijk aspect bij het personaliseren van uw meubel. Onze ervaren adviseurs in onze Leolux Design Centers geven u graag een vrijblijvend advies en vertellen u alles over de vele bekledingsmogelijkheden.


Bekleding
Leer: Senso

Dit leer is geschikt voor intensief gebruik. De hoogwaardige finish zorgt ervoor dat het extra goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals licht, vuil en stof. De huiddikte en de robuuste structuur van Senso geven een meubel een bijzonder cachet dat de liefhebber van zware lederkwaliteiten aanspreekt.

Amber
Chocolat
Walnut
Off White
Egret
Ginger
Sahel
Camel
Gold
Apricot
Cinnabar
Terracotta
Rust
Chicco
Rose
Grenadine
Ferarri
Brick
Granata
Berry
Dahlia
Castor
Iris
Mist
Polar
Dawn
Ombra
Black
Olivine
Petal
Sprig
Lime
Mimosa
Avocado
Teal
Agate
Cobalt
Eclipse
Indigo
Tempest
Heaven

Emotie: Leer met “body”
Type gebruik: Intensief gebruik
Onderhoud: Leolux Premium Reinigingsvloeistof in combinatie met de Leolux Leerverzorgingsset.
Kenmerken: 1,4 – 1,7 mm dik. Gepolijst en hoogwaardig gepigmenteerd leder dat voorzien wordt van een karakteristieke Senso nerf. Het uiterlijk wordt bepaald door de specifieke looiing en de dikte van het leer. Het uiteindelijke karakter wordt bepaald tijdens het finishproces


Leer: Ceras

Ceras is een zacht nerfleer met briljante kleuren, dat toch helemaal geschikt is voor dagelijkse gebruikstoepassingen. Om dit resultaat te bereiken, hebben de runderhuiden in het finishproces een speciale bewerking ondergaan die het leer een sterke en enigszins matte toplaag geeft. Het oppervlak is licht gepolijst, zodat de originele structuur van de huid behouden blijft, met herkenbare natuurlijke kenmerken. Een perfecte keuze voor de liefhebber van een wat dikker leer met de touch van een wax-leer.

Tourmaline
Leaf
Shell
Pristine
Dash
Brindle
Earth
Siam
Maroon
Auburn
Brandy
Rock
Dew
Mazarine
Flint
Peat

Emotie: Puur natuur, rijk met een luxueuze uitstraling
Type gebruik: Elegant tot normaal gebruik
Onderhoud: Leolux Premium Reinigingsvloeistof in combinatie met de Leolux Leerverzorgingsset.
Kenmerken: 1,2 mm – 1,4 mm dik. Gepolijste semi-aniline met wax finish.


Leer: Danza

De meest pure leerkwaliteiten worden in het gebruik alleen maar mooier. Leolux Danza is een zuiver anilineleer dat de echtheidstekenen en kleurvariaties van de natuur met trots toont. Het licht opgeruwde oppervlak en de olie-afwerking maken dit leer uiterst soepel en zacht. De vergelijking met de mooiste nubuckkwaliteiten ligt voor de hand. Ook die krijgen na verloop van tijd een patina; het leer leeft met u mee en weerspiegelt wat u beleeft.

Bombay
Mocha
Moreno
Ochre
Olive
Mirage
Phantom

Danza leer is puur natuurleer, met slechts een heel subtiele finishlaag. Hierdoor is Danza kwetsbaarder.

Emotie: Zuiver natuurlijke zachtheid
Type gebruik: Elegant gebruik
Onderhoud: Afnemen met een droge doek. Gebruik nooit water. Meer weten over het onderhoud van Danza?
Kenmerken: 1,1-1,3 mm dik. Natuurlijk anilineleer met een “vintage” beleving.


Leer: Raffino

Een zuiver nerfleer is een belevenis. Raffino heeft de zachte grip die zo karakteristiek is voor authentiek natuurleer. Het tweekleurige effect zorgt voor intense tinten en een krachtige uitstraling. Bij een dergelijk nerfleer komen vanzelfsprekend ook de nukken van de natuur aan het licht. Kleine structuurverschillen bijvoorbeeld. Het zijn de echtheidskenmerken van puur natuurleer, die door de dunne beschermlaag niet worden verhuld. Deze laag zorgt weliswaar dat Raffino bestendiger is tegen aanvuiling maar in het gebruik blijft enige zorg geboden.

Elephant
Koala
Mink
Mustang
Puma
Kodiak
Lion
Dragonfly
Whale
Panther

Emotie: Puur natuur, rijk met een luxueuze uitstraling
Type gebruik: Elegant gebruik
Onderhoud: Leolux Premium Reinigingsvloeistof in combinatie met de Leolux Leerverzorgingsset.
Kenmerken: 1,4 – 1,6 mm dik. Aniline met een lichte nabehandeling.


Leer: Noli

Het natuurzuivere Noli-leer vormt de puurste keuze in de Leolux-collectie. Deze exclusieve volnerf kwaliteit, met een aniline finish, heeft alle kenmerken van een echt natuurproduct en een finesse die op het meubel volledig tot zijn recht komt. Europa’s meest gespecialiseerde leerlooiers vervaardigen voor u een echt topproduct, waarvoor de huiden van Zuid-Duitse stieren de grondstof vormen. Ze werken het leer af met een custom-made Leolux finish. Hierdoor behoudt Noli-leer zijn zijdezachte nerf-gevoel en de transparante dieptewerking die zo typerend is voor de meest zuivere anilinekwaliteiten.

272 Oliva
210 Ramo
620 Moka
100 Carbone
190 Argento

Emotie: Zijden gevoel, puur natuur
Type gebruik: Elegant gebruik
Onderhoud: Leolux Premium Reinigingsvloeistof in combinatie met de Leolux Leerverzorgingsset
Kenmerken: 1,4-1,6 mm dik. Aniline in zijn puurste vorm met een maximale egaliteit.


Leer: Negev

Eén blik op Negev leer en u weet: dit is puur leer! Daarmee is dit robuuste anilineleer de perfecte keuze voor de echte liefhebber. Het toont met trots zijn origine en straalt kracht uit en authenticiteit. Visuele afwijkingen in de huid, zoals structuurverschillen en nekplooien, worden door de leerspecialisten van Leolux niet verwijderd maar doelbewust verwerkt. Ze maken de huid immers interessant en karaktervol. Samen met de unieke dikte van ruim 2 millimeter en het rijke nerfbeeld, zijn het deze variaties die Negev leer tot een onvergelijkbare ervaring maken. 

Negev is een leder van huiden uit de Zuid-Duitse regio met de zwaarste gewichtsklasse. Dit staat garant voor een robuuste en natuurlijke uitstraling.

920 Seco
226 Duna
210 Nervio
269 Arena
100 Noche

Emotie: Sterk en robuust. Zuiver natuurlijk
Type gebruik: Elegant gebruik
Onderhoud: Leolux Premium Reinigingsvloeistof in combinatie met de Leolux Leerverzorgingsset.
Kenmerken: 2,0-2,2 mm dik. Stoer anilineleer met een volle natuurlijke nerf, voorzien van een lichte nabehandeling.


Leer: Arkadia

Arkadia is een echte specialiteit in de Leolux collectie. De nerflaag is zacht en soepel en de duurzaamheid van leer in deze klasse is legendarisch. Dit natuurmateriaal is zo'n 2 millimeter dik (bijna tweemaal zo dik als ‘normaal’ meubelleder) en accentueert hierdoor het ambachtelijke karakter van meubelen die op bestelling zijn vervaardigd.

Cinzento
Macigno
Black
Cinnamon
Nut

Emotie: Sportief en dik. Leer met allure.
Type gebruik: Normaal tot intensief gebruik
Onderhoud: Leolux Premium Reinigingsvloeistof in combinatie met de Leolux Leerverzorgingsset.
Kenmerken: 1,9-2,1 mm dik. Semi-aniline met een stoere dikte en grote structuurverschillen.


Leer: Wapiti

Wapiti leer is gebruiksvriendelijk en biedt een scherpe prijsstelling, zodat het binnen de Leolux leercollectie een toegankelijke keuze is. Met Wapiti-leer kiest u voor zekerheid bij intensief gebruik.

Toerako
Hazy
Chuchubi
Goura
Triel
Black
Kardinaal
Kepanki
Alba
Carmina
Nomade
Sabaku

Emotie: Betrouwbaar en zacht gebruiksleer
Type gebruik: Intensief gebruik
Onderhoud: Leolux Premium Reinigingsvloeistof in combinatie met de Leolux Leerverzorgingsset.
Kenmerken: 1,0–1,2 mm dik. Gepolijst en hoogwaardig gepigmenteerd leder dat voorzien wordt van een karakteristieke Wapiti nerf. Het uiterlijk wordt bepaald door de specifieke looiing en de dikte van het leer. Het uiteindelijke karakter wordt bepaald tijdens het finishproces.