Styling & materialen

Leer en stof, maar ook hout, lakken en zelfs vloerkleden zijn belangrijke ingrediënten binnen de Leolux collectie. Ze bepalen het beeld van uw inrichting, de geur, de warmte en de kleur. U leeft jarenlang met ze samen en vergroeit er mee. Dat geldt natuurlijk voor onze prachtige collectie stof en leer, maar zeker ook voor hout dat emotioneel product 'pur sang' is.

Met de vloerkleden en lakken kunt u uw woonkamer tot in de puntjes afwerken. U kiest uw eigen kleuren, zodat alle decorstukken in uw woonkamer, meubelen en karpetten, naadloos op elkaar zijn afgestemd.

Bekleding

Leer

Het kiezen van de bekleding vormt een belangrijk aspect bij het personaliseren van uw meubel. Leolux biedt meer dan tien leersoorten, zodat elke liefhebber van dit edele natuurproduct met deze collectie kan slagen. De grote ervaring van de Leolux leerexperts staat garant voor de mooiste leersoorten; puur natuur, met een heerlijke “touch” en de mooiste (trend)kleuren. Voor elk gebruik is er een juiste keuze. Laat u goed voorlichten over de eigenschappen van de verschillende Leolux leersoorten.

Stof

Leolux staat bekend om haar meubelen in leer. Maar ook als u kiest voor stof biedt Leolux volop keuze. Uiteraard zijn er de stoffen van bekende producenten als De Ploeg, Kvadrat en Alcantara. Daarnaast bevat de Leolux collectie een aantal exclusieve Leolux stoffen: de “Calata collectie”. Ze zijn speciaal afgestemd op de lak- en leerkleuren van Leolux en bieden hierdoor schitterende combinatiemogelijkheden.

Hout

De warme uitstraling van hout verleent uw interieur een heel natuurlijke intimiteit. De Leolux collectie biedt een ruim assortiment massief hout- en fineersoorten die gelakt of gebeitst worden om aan te sluiten bij de sfeer van uw huis.

Lakken

Met de Leolux lakken en beitsen roept u vrijwel elke gewenste sfeer in uw woonkamer op. De afwerking van houten delen, maar ook van metalen pootjes of zelfs van glazen tafelbladen, kunnen wij voor u perfect combineren met de bekleding.

Schuim

Kwaliteitsschuim voor Leolux comfort. De Leolux meubelen zijn voorzien van een zeer hoog comfort. Leolux bereikt dat door een combinatie van schuimen toe te passen, afhankelijk van de eisen die aan een bepaald meubel worden gesteld. Een “actieve” bank krijgt van zijn ontwikkelaars schuimen mee met een grotere stramheid, terwijl een loungebank wordt voorzien van veel zachtere varianten.


Verkoopadressen


Leolux Select Stores
Een beperkt aantal Nederlandse dealers mag zich “Leolux Select Store” noemen. Deze partners tonen een ruimere collectie, in een herkenbare Leolux studio. U bent hier beland bij een specialist, met de nieuwste modellen en actuele kennis van zaken.

Leolux Dealers
De Leolux dealers verzorgen graag een totaaladvies en zijn uw contact wanneer het gaat om de aankoop en aflevering van uw Leolux meubel.

Leolux Design Centers
Leolux beleeft u in de Design Centers. Het zijn inspirerende showrooms, waar gespecialiseerde Leolux adviseurs u alles kunnen vertellen over de collectie. Test het comfort, ruik ons edele natuurleer en voel de textuur van de stoffen. Hedendaagse kunst en kleurrijke karpetten maken het plaatje compleet. En komt u tot een keuze, dan noteren wij graag uw order die dan via de dealer van uw keuze verder wordt behandeld.

Het Leolux Design Center is voelen, zien en beleven.