Onderhoud Leolux stoffen

Leolux stoffen zijn met zorg geselecteerd. En met de juiste verzorging blijven ze vele jaren mooi.

Algemeen

 • Iedere stof kan verkleuren onder invloed van licht. Felgekleurde en donkere stoffen lijden hier het meest onder. Plaats uw meubelen daarom bij voorkeur niet in direct zonlicht.
 • Ook meubelstoffen met natuurlijke vezels, en met name wollen stoffen, zijn gebaat bij de juiste luchtvochtigheid (50-60%).
 • Laat kinderen niet op de meubelen spelen met schoenen aan. Gespen en hakken kunnen het weefsel blijvend beschadigen.
 • Laat huisdieren niet op uw meubelen liggen of aan de bekleding krabben.
 • De garantie op stoffen vervalt na behandeling met een vuilwerende coating. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje...

Daarom voorzien wij u graag van enkele eerste hulptechnieken bij ongelukjes met uw stoffen Leolux meubel:

 • Vaste bestanddelen (indien aanwezig) zoveel mogelijk verwijderen met een lepel.
 • Vervolgens een theedoek nat maken met koud water, uitwringen en op de vlek plaatsen en zo laten drogen. Verder niets doen. Niet kijken of het werkt, dan wordt de absorptie van de vloeistof in de theedoek onderbroken.
 • Wanneer de theedoek verzadigd is, vervangen door een nieuwe klamvochtige theedoek, totdat de verse vlek niet meer afgeeft. 
 • Als er na deze behandeling hardnekkige vlekken achterblijven, laat ze dan goed drogen en raadpleeg de James Vlekkensite. 

Leolux heeft goede ervaringen met de onderhoudsproducten die hier geadviseerd worden, maar draagt geen verantwoordelijkheid voor de toepassing ervan of het advies van de leverancier(s).

Indien u niet weet hoe u moet handelen, doe dan niets, maar raadpleeg eerst de James Vlekkenlijn (+31 (0)77-327 8007) voor een vakkundig advies.

Normaal onderhoud van uw Leolux meubel

Meubelstoffen verbergen stof en zien er daarom altijd stofvrij uit. Daardoor kan het voorkomen dat onderhoud wordt vergeten of uitgesteld. Toch is het belangrijk dat u vanaf de aankoop eens per week uw meubels stofzuigt. Gebruik hiervoor het mondstuk dat bedoeld is voor meubels en controleer dat het geen uitsteeksels bevat, die in de stof kunnen haken. 

Strijk voorzichtig en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee. Zo verwijdert u vuildeeltjes die slijtage veroorzaken, zoals zand. Huidvet en -zout (transpiratie) zijn een onvermijdelijke bron van vervuiling. Het houdt vuil vast en zorgt dat de stof na verloop van tijd "spekkig" gaat aanvoelen. Dit vet is niet te verwijderen met uitsluitend een vochtige doek. Leolux adviseert voor het verwijderen van huidvet "Leolux Reinigingsvloeistof", een zeepvrije neutrale vloeistof die vet verwijdert. (Bij dagelijks gebruik eens per twee weken behandelen met dit product).

 • Spray "Leolux Reinigingsvloeistof" op de vervuilde oppervlakken, zoals armleuningen, rugleuning en hoofdsteun en wrijf ze daarna in grote halen droog met een droge theedoek of badstofhanddoek;
 • Nooit deppen of schrobben, dit resulteert in blijvende beschadiging van de structuur van de meubelstof.
 • Onderhoud uw meubel vanaf dag één met Leolux reinigingswater. Dit verwijdert huidvetten die zich op hoofdsteunen en armleggers vasthechten en de stof op termijn aantasten. Zie de verpakking voor de juiste gebruiksfrequentie. Leolux reinigingsvloeistof is verkrijgbaar bij uw Leolux dealer of in de Leolux serviceshop.

Het groot onderhoud
(gemiddeld 1 x per jaar). 


Bij deze onderhoudsbeurt worden zand en stofdeeltjes, alsmede lichaamszouten en -vetten die diep in de stof gedrongen zijn, verwijderd. Afneembare hoezen kunt u chemisch laten reinigingen. Bespreek vooraf uitdrukkelijk de risico's met degene die de reiniging uitvoert. Deze reinigingswijze is voor uw eigen risico.
De vaste stofferingen kunt u door een vakkundig en erkend reinigingsbedrijf laten schoonmaken. In Nederland en België kunt u adressen verkrijgen via de Stichting Waarborg Tapijt- en Meubelreiniging (tel +31 077- 327 0117). In andere landen kunt u een reinigingbedrijf inhuren, dat reinigt met behulp van een sproei-extractie systeem met een "Hydramaster drimaster upholstery tool", die geschikt is voor meubelstoffen

Microvezels

Microvezels is de verzamelnaam voor bekledingsmaterialen die geheel worden vervaardigd uit microfibers van polyester en polyether. Ook wel non woven genoemd. De dunne vezels zijn ruim 200 keer dunner dan wolvezels en worden, zoals de term “non-wovens” al zegt, niet geweven maar in een vernuftig scheikundig proces met elkaar verbonden. Deze bekledingsstoffen zijn eenvoudig te reinigen. Alcantara® is hier een bekend voorbeeld van.

Onderhoud

Voor het reguliere onderhoud volstaat het om wekelijks met de stofzuiger te reinigen. Gebruik daarvoor een zachte opzetborstel om schade aan de vezels te voorkomen. Vlekken die niet verdwijnen bij regulier onderhoud zijn goed met water en (neutrale) zeep te verwijderen. Voor meer informatie over vlekken in Alcantara: www.alcantara.com


Verkoopadressen


Leolux Select Stores
Een beperkt aantal Nederlandse dealers mag zich “Leolux Select Store” noemen. Deze partners tonen een ruimere collectie, in een herkenbare Leolux studio. U bent hier beland bij een specialist, met de nieuwste modellen en actuele kennis van zaken.

Leolux Dealers
De Leolux dealers verzorgen graag een totaaladvies en zijn uw contact wanneer het gaat om de aankoop en aflevering van uw Leolux meubel.

Leolux Design Centers
Leolux beleeft u in de Design Centers. Het zijn inspirerende showrooms, waar gespecialiseerde Leolux adviseurs u alles kunnen vertellen over de collectie. Test het comfort, ruik ons edele natuurleer en voel de textuur van de stoffen. Hedendaagse kunst en kleurrijke karpetten maken het plaatje compleet. En komt u tot een keuze, dan noteren wij graag uw order die dan via de dealer van uw keuze verder wordt behandeld.

Het Leolux Design Center is voelen, zien en beleven.