Onderhoud Lakproducten

Een Leolux-lak bereikt na ongeveer twee maanden haar maximale hardheid. Het "uitdampingsproces" is dan afgesloten en u "ruikt" de tafel niet meer. Een en ander is vergelijkbaar met een nieuwe auto, die immers ook nog maandenlang "ruikt" naar nieuw! In die uithardingsperiode is het raadzaam uw product met zorgvuldigheid te behandelen. Vermijd vooral zware belasting en reinig de tafel uitsluitend met een vochtige doek en een verdund afwasmiddel.

Reinigen van lakken

  1. Normaal reinigen, met een natte doek en middelen die ontvettend werken. In het bijzonder bevelen wij u een geconcentreerd afwasmiddel aan. In ieder geval geen middelen met een schurende werking gebruiken (o.a. Cif).
  2. Ook meubelglansmiddelen die siliconen bevatten, leveren problemen op in de vorm van vlekken die moeilijk weg te poetsen zijn.
  3. Vlekken van wijn, koffie, alcohol, etc. met geconcentreerd afwasmiddel en wat water wegnemen.
  4. Viltstiften e.d. voorzichtig met wasbenzine verwijderen. Niet te hard wrijven in verband met mogelijke glansplekken. Viltstift is niet altijd geheel te verwijderen.
  5. Kunststof voorwerpen (bijvoorbeeld voetjes van een telefoon) kunnen glansplekken in de lak veroorzaken.

Krasbestendigheid

Leolux-tafels zijn krasbestendig. Dat wil zeggen dat ze bestand zijn tegen krassen die bij normaal gebruik kunnen ontstaan. Ze zijn niet onbeperkt krasvast. Als u er een hard voorwerp zoals een ongeglazuurde bloempot overheen trekt of een dienblad, dan zullen er krassen ontstaan die duidelijker zijn naar gelang het blad donkerder van kleur is.


Verkoopadressen


Leolux Select Stores
Een beperkt aantal Nederlandse dealers mag zich “Leolux Select Store” noemen. Deze partners tonen een ruimere collectie, in een herkenbare Leolux studio. U bent hier beland bij een specialist, met de nieuwste modellen en actuele kennis van zaken.

Leolux Dealers
De Leolux dealers verzorgen graag een totaaladvies en zijn uw contact wanneer het gaat om de aankoop en aflevering van uw Leolux meubel.

Leolux Design Centers
Leolux beleeft u in de Design Centers. Het zijn inspirerende showrooms, waar gespecialiseerde Leolux adviseurs u alles kunnen vertellen over de collectie. Test het comfort, ruik ons edele natuurleer en voel de textuur van de stoffen. Hedendaagse kunst en kleurrijke karpetten maken het plaatje compleet. En komt u tot een keuze, dan noteren wij graag uw order die dan via de dealer van uw keuze verder wordt behandeld.

Het Leolux Design Center is voelen, zien en beleven.