Onderhoud karpetten

Onderhoud is van essentieel belang als u lang wilt genieten van uw tapijt. Regelmatig stofzuigen, zo'n twee keer per week, is de basis van een lange levensduur van uw tapijt. Zowel voor het verwijderen van stof en vuil als voor het oprichten van de platgelopen pool is stofzuigen noodzakelijk. Het is verstandig afwisselend in de lengte- en in de breedterichting te stofzuigen. Bij aanschaf van uw stofzuiger dient u erop de letten dat deze is uitgerust met extra luchtfilters achter de stofzuigerzak. 


Deze filters dienen ervoor de fijne stofdeeltjes die de stofzak doorlaat nog eens te filteren. Zorg ervoor dat deze extra filters tijdig worden vervangen. Bij karpetten met een hoge pool (32,45 of 60 mm) is het noodzakelijk om de meest belopen plaatsen (looppaden) om de maand een keer op te borstelen. Met de borstel die wij bij een hoogpolig karpet leveren kamt u de garens vanaf de poolbodem op. Zo brengt u het kleed weer terug in zijn oorspronkelijke staat en bevordert u zowel het uiterlijk als de levensduur van het karpet.

Verwijderen van vlekken

Voor het verwijderen van vlekken is snel handelen essentieel. Hoe eerder de vlek behandeld wordt, des te beter het resultaat. Neem de vlek zo snel mogelijk op met tissues/keukenpapier, of liever nog met een sterk absorberend ‘zeemblok' (b.v. Starclean). Schep vaste stoffen op met een lepel. De vlek deppen en nooit wrijven. De vlek wordt dan alleen maar groter en mogelijk beschadigt u de tapijtvezels. Dat blijft zichtbaar, ook als de vlek verwijderd is. Werk altijd van buiten naar binnen om uitbreiding van de vlek te voorkomen. Maak de tapijtpool niet te nat en gebruik geen wasmiddelen; hun samenstelling is niet voor tapijtreiniging bedoeld. In sommige gevallen kunnen ze het kleed zelfs beschadigen. Wij raden u aan de eerste 24 uur niet op de natte plek te lopen. Als de vlek niet verdwenen is, kunt u de vlek behandelen met James reinigingsmiddelen (verkrijgbaarbij de Leolux-Design-Centers of in onze webshop).


Verkoopadressen


Leolux Select Stores
Een beperkt aantal Nederlandse dealers mag zich “Leolux Select Store” noemen. Deze partners tonen een ruimere collectie, in een herkenbare Leolux studio. U bent hier beland bij een specialist, met de nieuwste modellen en actuele kennis van zaken.

Leolux Dealers
De Leolux dealers verzorgen graag een totaaladvies en zijn uw contact wanneer het gaat om de aankoop en aflevering van uw Leolux meubel.

Leolux Design Centers
Leolux beleeft u in de Design Centers. Het zijn inspirerende showrooms, waar gespecialiseerde Leolux adviseurs u alles kunnen vertellen over de collectie. Test het comfort, ruik ons edele natuurleer en voel de textuur van de stoffen. Hedendaagse kunst en kleurrijke karpetten maken het plaatje compleet. En komt u tot een keuze, dan noteren wij graag uw order die dan via de dealer van uw keuze verder wordt behandeld.

Het Leolux Design Center is voelen, zien en beleven.