Arrow down

Groen Leolux hart

Het L-vormige bos is een initiatief van Leolux eigenaar Jeroen Sanders. Hij liet het berkenbos als een “landmark” aanleggen op het (deels vrij toegankelijke) landgoed Pelgrimshof. Het is een eerbetoon aan de natuur in en rond Venlo, de bakermat van Leolux.

Gelijktijdig staat het symbool voor de groene uitgangspunten van Leolux. De natuur om ons heen, vindt Leolux, is van ongekende waarde, niet enkel als bron van de mooiste materialen maar vooral als plaats om te ontspannen; zo ontstaat er ruimte voor nieuwe creatieve ideeën.

Een blik van boven

Leolux schenkt dit groene hart aan Venlo en de mensen die er wonen, werken en leven. Een initiatief dat naadloos aansluit bij de Leolux ideeën over duurzaam produceren.

Het landgoed Pelgrimshof is het startpunt van een wandelroute: de Leolux-loop (L-oop).

Feiten

Start project:

  • December 2011

Aantallen:

  • Het groene Leolux hart bestaat uit 93 bomen, hoogte bij aanplant 2 meter.
  • Lage aanplant 16.000 boompjes van 50 cm (november 2012).

Context:

  • Het groene Leolux hart vormt het centrale punt in een nieuw bosgebied dat op (privé) initiatief is aangeplant op het landgoed Pelgrimshof door Leolux eigenaar Jeroen Sanders. Dit bos maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Afronding van de EHS was door de overheid gepland voor 2018, maar is inmiddels verschoven naar 2028.