Proces

In het productieproces werkt Leolux permanent aan het terugbrengen van de milieubelasting. Daarnaast wordt speciaal gelet op de arbeidsomstandigheden van onze medewerkers.

Kwaliteit staat voorop

Bij het ontwikkelen van de Leolux collectie staat kwaliteit voorop: in design, in materialen, in comfort en in constructie. Daardoor hebben onze producten een zeer lange levensduur.

Wanneer de bekleding na vele jaren toch aan vervanging toe is, verzorgen wij graag een herstoffering. Weggooien is dus niet nodig en dat maakt onze meubelen extreem duurzaam.

CO2 uitstoot

Om ervoor te zorgen dat we ook voor toekomstige generaties een schone woon- en leefwereld kunnen achterlaten, streven we naar het terugbrengen van onze CO2-footprint.

Daarom investeert Leolux permanent in schonere productiemethoden; efficiƫntere machines, minder materiaalgebruik, zonnepanelen, energiezuinigere panden, LED verlichting en schonere vrachtwagens.

Elektriciteit / Fossiele Brandstoffen

Leolux minimaliseert de hoeveelheid fossiele brandstoffen, o.a. door het toepassen van WKO-installaties (Warmte-koude-opslag), de toepassing van zelf opgewekte stroom en het terugdringen van haar energiebehoefte (efficiëntere machines, LED verlichting, dakisolatie, aanwezigheidssensoren in ruimtes die weinig gebruikt worden).

Restmaterialen en recycling

Het productieproces van Leolux veroorzaakt nauwelijks afval. De afvalstroom is al minimaal door slimme en efficiƫnte productiemethoden en just-in-time toeleveringen van onze leveranciers. Resten stof, leer, schuim en hout worden zoveel mogelijk hergebruikt of doorverkocht. Zo vormen onze resten weer een grondstof voor andere producenten.

Licht, lucht en veiligheid

Onze mensen moeten schoon en veilig kunnen werken. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en voorzien van goed materiaal en de juiste veiligheidsmiddelen. Op de productielocaties waar wordt gewerkt met lakken of lijmen die oplosmiddelen bevatten wordt de lucht bovendien grondig gereinigd.