Zo stelt u uw eigen Bellice samen

Bellice geeft u alle vrijheid om de bank van uw dromen te creëren. Er zijn banken, zit-, tussen- en schakelelementen, maar ook hoeken en einddelen met of zonder poef. Uiteraard ontbreekt een chaise longue niet; er is zelfs een extra brede variant die ruimte biedt voor twee personen.

Het samenstellen van uw persoonlijke Bellice is een wonderlijke ontdekkingsreis. Stap voor stap krijgt uw bank steeds meer gestalte. Uiteraard geven wij u graag een rondleiding langs alle opties van het programma.

De armen

Het lijkt een detail, maar als u de verschillende varianten ziet, beseft u pas hoeveel invloed een arm heeft op de aanblik van uw bank. Daarom heeft u bij Bellice de keuze uit maar liefst vijf typen armen: een smalle arm in hoog, laag en verstelbaar, of een brede in hoog en laag.

De verstelbare arm past u traploos aan op uw wensen. Zo biedt hij extra comfort op momenten van ontspanning. Bij de keuze van de juiste arm voor uw Bellice zijn zowel de uitstraling als het comfort van belang. Reden genoeg om in de showroom even goed na te gaan welke arm u het fijnst en het mooist vindt!

De voet

Net als bij de armleuning zijn er vijf opties beschikbaar voor het onderstel van Bellice. U kunt alle kanten op, van strak tot gemoedelijk, want elke poot of slede geeft uw bank een andere uitstraling.

De poten Fino en Sobrio, de rvs poot Tubo en de slede Anillo kunnen optioneel worden gelakt of geëpoxeerd. De houten poot, Palo, kunt u laten beitsen of oliën. 

Comfort

Niets is zo persoonlijk als comfort. De een houdt van een stevige bank; de ander van een zachte zit. Precies daarom kunt u voor uw eigen Bellice kiezen uit drie verschillende comfortniveaus. De zitting en de rug zijn – onafhankelijk van elkaar – beschikbaar in drie comfortstijlen:

Soft

Voor een zachte en comfortabele zitervaring is de zitting of rug gevuld met een kussendek van 90% eendenveertjes. Deze comfortstijl met losse stoffering zorgt voor een natuurlijk en uitnodigend karakter van uw Bellice.

Medium

Voor een goede middenweg tussen zacht en stevig, heeft Bellice een hoogwaardige vlokkenvulling. Dit gaat samen met een losse stoffering die zorgt voor zachte ondersteuning en een nonchalante look-and-feel.

Firm

Voor een stevige zit, kiest u hr-schuim met een strakke stoffering. Dit is de meest vormvaste van de drie comfortstijlen. Het schuim binnenin zorgt voor een uitgekiende drukverdeling en ultiem comfort. 

Zithoogte en -diepte

Ook de zithoogte en -diepte van Bellice zijn aan te passen aan uw voorkeur. De zithoogte wordt bepaald door een hoge of lage poot. Hiervoor zijn twee mogelijkheden: standaard en twee centimeter hoger. Hoewel het niet zo klinkt, is dit in het dagelijks gebruik een wereld van verschil.

De zitdiepte van een bank is de afstand tussen de voorkant van het zitkussen tot de rugleuning. U heeft de keuze tussen de standaarddiepte of twee centimeter korter. Net als bij de hoogte, maakt u deze keuze voor de gehele bank. 

Karakter door bekleding

Van luxueus leer tot een stijlvolle stof: elk materiaal maakt indruk op zijn eigen manier. Een fraaie combinatie kan natuurlijk ook, want u kunt de buitenkant van de bank met een ander materiaal laten stofferen dan de kussens, voor een sterk of juist subtiel contrast.   

Hoe uiteenlopend de stof- en leersoorten in de Leolux-collectie ook zijn, allemaal hebben ze één ding gemeen: de hoogwaardige kwaliteit. Bellice wordt met zorg en deskundigheid gestoffeerd door onze vakmensen in Venlo.   

Stijldetails

Ook bij Bellice zijn er tal van subtiele stylingsopties die uw bank nóg mooier maken. Zowel op de romp als op de rug van Bellice ziet u ambachtelijk afgeknoopte siernaden, die u in een afwijkende kleur stiksel kunt laten uitvoeren, net als de andere stiknaden.  

En als u toch bezig bent om Bellice te stylen zoals alleen u dat kan, denk dan ook even na over de kleur van het onderstel. Is het niet leuk om de metalen poot of slede te laten epoxeren of lakken? Of een mooie beits- of olielaag als u voor de eikenhouten poot Palo kiest? 

Productinformatie

Meer informatie over dit model? Hier vindt u de leer- en stofmogelijkheden, de maten en (vanaf)prijzen en de technische specificaties die horen bij dit Leolux meubel.

Bekijk de productinformatie Productinformatie sluiten