Arrow down

Hilco Prime: Design uit eigen weide

Precies weten waar je stoel vandaan komt? Leolux maakt het mogelijk met Hilco. Een uniek experiment, zo mag je het wel noemen, waarbij Leolux alles in het werk heeft gesteld om een lokaal meubel te produceren. We kunnen u dus precies vertellen waar onze ingrediënten vandaan komen. En producten van dichtbij hebben een ander belangrijk voordeel: de grondstoffen leggen minder kilometers af en daarmee leveren we direct een bijdrage aan een schonere wereld.

100% van hier

De fauteuil Hilco Prime is op en top lokaal. Hilco-designer Patrick Belli is afkomstig uit het zuiden van de provincie, productontwikkeling gebeurde bij Leolux in Venlo, net als de volledige productie van de Hilco Prime.

De hoogwaardige grondstoffen komen allemaal uit de regio. Meest opvallend: het Corus leer, dat komt van Limburgse Limousin runderen. Hun huiden worden regionaal, in een unieke nieuwe productieketen, verwerkt tot schitterend natuurleer. Geproduceerd met probiotics, waardoor er minder water en energie wordt gebruikt dan bij “normaal” meubelleer. Maar ook volledig afbreekbaar en traceerbaar tot aan de weide waar het dier heeft gegraasd.

Waar komt uw Hilco Prime vandaan?

Hilco Prime is bekleed met Corus natuurleer. Aan de basis van dit leer liggen runderen van de Limburgse stichting Limousin Regionaal. Benieuwd naar de herkomst van het leer op uw Hilco Prime? Vul hier de unieke code in die u vindt op het paspoort dat bij uw Hilco Prime is meegeleverd. Deze code brengt u naar de oorsprong van uw fauteuil.

Voorbeeldcode: 905300
Bovenstaande code brengt u naar een van de leveranciers van ons Limousin-leer.

Het verhaal van Hilco in beeld

Kleine kring

Bij gedurfde ontwikkelingen loopt je altijd tegen grenzen aan. Bij het zoeken naar leveranciers zijn we begonnen in onze eigen stad, Venlo. Maar daar is natuurlijk niet alles voor handen. We hebben vervolgens wel geprobeerd de cirkel rondom onze fabriek zo klein mogelijk te houden. De grootste afstand tussen Leolux en een leverancier is nu 125 km.

De grootste winst vinden we bij het leer. Normaal gesproken legt een huid ongeveer tweeduizend kilometer af van de weide tot de Leolux fabriek. De transportkilometers voor ons eigen leer liggen een heel stuk lager. Maar liefst 75%! Van de Limburgse weide, naar de leerverwerkers en ten slotte naar Leolux: het hele traject bedraagt niet meer dan vijfhonderd kilometer.

Blauw

Op het gebied van duurzaamheid laat Leolux zich inspireren door de Blue Economy. Deze theorie reikt verder dan milieu alleen, en betrekt er ook de regionale economie bij. Leolux maakt daarbij gebruik van de expertise van IBI2, tevens mede-initiatiefnemer van het programma om lokaal leer te produceren. Met de productie van het lokale leer maakt Leolux flinke stappen: de huiden leggen driekwart minder kilometers af, wat scheelt in de uitstoot van fijnstof en CO2 door vrachtwagens, de economie in de regio wordt gestimuleerd (veehouders, looierijen, leveranciers) en ook de productie is schoner, want in het meest vervuilende deel van het proces (het nathuis / beamhouse) wordt 15% bespaard op water en energie door de toepassing van probiotics.

Hilco Prime is een mijlpaal, een keuze voor de toekomst

Hilco Prime is een bewuste keuze. Voor kleinere afstanden, voor samenwerking met lokale leveranciers en lokaal talent en voor een eigen innovatief natuurleer, dat zowel traceerbaar als afbreekbaar is.

Hilco is een initiatief van Leolux en IBI2 en kwam tot stand met steun van de Provincie Limburg. Met medewerking van LLTB/Arvalis en de Stichting Limousin Regionaal. Met dank aan alle partners die hebben bijgedragen met hun kennis en creativiteit.