Hands-on: Frans Schrofer en Leolux

Leolux en Frans Schrofer werken al heel wat jaren samen aan prachtige designmeubelen. Het begon ooit met Amphora, maar al snel volgden meer prachtige producten, zoals Formi, Quantissimo, Pastille en natuurlijk de fraaie serie van Caruzzo, Callas en Cantate.

In samenwerking met Stingray DJAZZ en Soon Media maakte Leolux een kort portret van Frans Schrofer. Hoe ‘werd’ hij ontwerper en kwam hij in contact met Leolux? En wat heeft Frans met jazz? U ziet het in dit markante portret.

Een heel ander type portret dan zijn ouders zouden maken …

Modellen ontworpen door Frans Schrofer

De meest herkenbare ontwerpen van Frans Schrofer voor Leolux zijn Caruzzo, Cantate en Callas. Het verwantschap in vorm tussen deze drie ontwerpen is overduidelijk. De samenwerking met de vakmensen van Leolux komt in alle drie ook fraai naar voren.

Over

In 1983 studeert Frans Schrofer af aan de Design Academy in Eindhoven om enkele jaren later zijn eigen ontwerpstudio op poten te zetten.

Zijn meubelontwerpen zijn compact en bescheiden, maar ook doordacht en goed geconstrueerd, wat hem een wereldwijde klantenkring oplevert.

‘Designmeubelen met een twist’, dat kenmerkt de ontwerpen van Frans Schrofer.

Meer over Frans Schrofer