Design-Meubelen-Gisa-Vol-de-Reve
Arrow down


Jane Worthington

~ Jane Worthington ~

"Klassiek Britse glamour gecombineerd met Europese verfijning en oosterse kalmte"

Na vier jaar voor Philips te hebben gewerkt op de afdeling productdesign, stapte de van oorsprong Britse Jane Worthington (1969) over op het ontwerpen van meubelen. Voor Leolux ontwierp ze het model Balou, een teddybeer met zachte vormen die je als het ware omarmt als je erin plaatsneemt. Dit knusse gevoel is kenmerkend voor de ontwerpen die Jane voor Leolux creëert. Tijdens de Internationale Meubelbeurs van Keulen 2006 zag een spraakmakend design het licht: Gisa, de zwaan van Jane.

  

Geïnspireerd door haar ontwerp Gisa, creëerde Jane Worthington in 2006 een heerlijk elegante leefserie, met banken en elementen die moeiteloos passen in elk interieur. ‘Vol de Rêve speelt in op een meer flexibele manier van wonen', zegt Jane over dit ontwerp. ‘Relaxen, gasten ontvangen, eten, het kan allemaal in, op en rond de Vol de Rêve. Het model biedt keus uit twee verschillende armen, die elk een eigen sfeer uitstralen. De verschillende elementen maken het mogelijk creatieve combinaties te maken voor elk interieur.'

Kunst

Jane houdt zich niet alleen bezig met design maar ook met kunst. Haar schilderijen voor Leolux zijn drie jaar lang beeldbepalend voor het Leolux drukwerk.