Beck Design

Over

Dit designerduo uit het Duitse Markdorf is het liefst in de weer in hun biotoop: de werkplaats. Daar schaven Norbert en Silja Beck net zo lang aan hun ideeën totdat zij hun klanten schaalmodellen kunnen presenteren die tot in de kleinste details kloppen. En om niets aan het toeval over te laten vervaardigen zij de details van de bepalende onderdelen, zoals armleuningen of voetjes, op ware grootte. Om die details draait het namelijk in de ontwerpen van Beck Design: ‘De ogen van de consument hebben een karakteristiek detail nodig om de vorm te kunnen vasthouden. Dat is ons ‘Leitmotiv’ bij het ontwerpen van meubelen.

In het begin van zijn carrière werkt Norbert Beck als leraar handvaardigheid. Zijn echtgenote Silja volgde succesvol opleidingen tot interieurstylist en stoffeerder, en studeerde bovendien architectuur. Die gecombineerde ervaring komt uitermate goed van pas in de werkwijze die zijn hanteren. In de werkplaats hebben Norbert en Silja Beck alle benodigdheden om modellen te bouwen waarmee ze de functies en proporties van een ontwerp prefect kunnen fijnslijpen. Maar ook de hechte samenwerking met de ontwikkelteams van de merken waarvoor ze werken, is doorslaggevend voor het resultaat.  

De samenwerking tussen Leolux en Beck Design begon in 2010, met de organisch gevormde Liliom-tafeltjes als fraai resultaat. En in 2017 volgde een nieuw hoogtepunt: Bellice, Leolux’ meest veelzijdig bankenprogramma ooit.