Edward van Vliet collectie

Kwaliteit & klasse

Elegant, puur en verfijnd. De ontwerpen van Edward van Vliet raken bij  liefhebbers van eigentijdse interieurs een gevoelige snaar. Het is de manier waarop de warme stoffen vallen en de zachte glans van de materialen. Zijn smaak, waarmee hij subtiele combinaties maakt.

Producten in de Edward van Vliet collectie zijn een dierbaar bezit. Helemaal van nu en tegelijkertijd van tijdloze klasse.

Patronen en technieken

Geïnspireerd op traditionele weeftechnieken, creëerde Edward van Vliet een aantal unieke patroonstoffen, die hij verwerkte in luxe kussens en plaids. De Polaris en Sashiko accessoires combineert u probleemloos, binnen een reeks of met elkaar. De warme glans van de stoffen en de sprankelende kleurcombinaties geven functionele elementen als kussens en plaids een waardevolle decoratieve “touch”.

Edward van Vliet

Leolux door de ogen van Edward van Vliet

De vaste ingrediënten die samen “de wereld van Leolux” vormen, zijn al jarenlang ongewijzigd: ambacht, comfort en kwaliteit, geproduceerd op bestelling. Als ambitieus bedrijf zoekt Leolux echter steeds weer nieuwe wegen om haar team en de collectie verder te versterken. De samenwerking met de internationaal bekende Edward van Vliet geeft die ambitie verder gestalte.

Om de beleving helemaal compleet te maken, creëerde de designer voor de Leolux wereld een reeks eigen ontwerpen: zachte textielproducten, zoals kussens, plaids en karpetten en een aantal poefs en tafeltjes.

Amulet

De Amulet-serie van Edward van Vliet: opvallend door zijn vorm en verhoudingen, praktisch in het dagelijks gebruik. De achthoekige poef biedt een extra zitplek, maar is door zijn stevige en vlakke zitting ook heel bruikbaar als bijzettafel.

De rijke en comfortabele Amulet poef: een onmisbaar accessoire in de Van Vliet collectie voor Leolux.

Bekijk meer van Amulet

Prismo

Een kubus die verandert in een cirkel. Door rechte hoeken en cirkels te combineren ontstaan soms optische illusies. Het maakt de Prismo tafels visueel interessant. Daarnaast is er de balans, de verfijnde synthese tussen het ranke frame en het keramische blad. Tijdloos design voor interieurs die met zorg en liefde zijn ingericht.

Bekijk meer van Prismo

Topsy Turvy

Ondersteboven, omgekeerd en binnenstebuiten; dat is wat “Topsy Turvy” in het Engels betekent. Het drukt perfect uit wat Edward van Vliet bedoelde toen hij dit bijzondere accessoire ontwikkelde. Een kussen dat letterlijk twee gezichten heeft: een stoffen en een leren zijde. Opengevouwen heeft het een decoratieve functie, wanneer u Topsy Turvy als een plaid, nonchalant over de leuning legt. Zo kan hij ook dienen als steuntje in de rug voor kleinere gebruikers van uw bank. Knoopt u Topsy Turvy met zijn houten retro-knopen dicht, dan heeft u op slag een heerlijk zacht kussen.

Bekijk meer van Topsy Turvy

Plaids en kussens: Polaris en Sashiko

De soepele jacquardstof Polaris werd door Edward van Vliet speciaal ontwikkeld als basis voor een set elegante kussens en plaids. Het geraffineerd verlopende patroon doet denken aan ijskristallen, een effect dat nog wordt versterkt door de glinstering van de stof.

De Japanse borduurtechniek “Sashiko” werd oorspronkelijk gebruikt om stoffen te verstevigen. Het inspireerde Edward van Vliet tot een serie exclusieve patroonstoffen. 

Bekijk meer van Polaris en Sashiko

Karpetten: Izem en Girisha

Edward van Vliet zoekt steeds de samenhang. Kleuren, patronen en materiaalgebruik moeten in balans zijn en een geheel vormen. Door te kiezen voor tijdloze motieven slaagt hij er steeds weer in om nieuwe combinaties te maken die desondanks vertrouwd ogen.

Op de Izem karpetten bracht hij deze werkwijze in praktijk door een kubuspatroon te combineren met bijna klassieke kleurcombinaties en een vintage “look”. Izem is een prachtig machinaal geweven karpet in een zachte pasteltoon “Cream” met olijfgroene kubussen, of diepwarm blauwgrijs met donkerrood.

Uit kostbare wol-kwaliteiten vervaardigen specialisten in India de Girisha karpetten voor de Edward van Vliet collectie van Leolux. In verschillende maten en kleurthema’s, handgetuft en uitgevoerd in hoogwaardige garens. Het grafische motief van tijdloze driehoeken is verlaagd aangebracht, zodat deze karpetten extra diepte krijgen.

Over Edward van Vliet

Door de disciplines design, architectuur en lifestyle te combineren creëert hij complete werelden waarin elk aspect van het interieur evenveel aandacht krijgt. Van meubels tot verlichting en van vloer tot plafond; het gaat hem om de totale beleving, over storytelling. 

Lees meer over Edward van Vliet

Verkoopadressen


Leolux Select Stores
Een beperkt aantal Nederlandse dealers mag zich “Leolux Select Store” noemen. Deze partners tonen een ruimere collectie, in een herkenbare Leolux studio. U bent hier beland bij een specialist, met de nieuwste modellen en actuele kennis van zaken.

Leolux Dealers
De Leolux dealers verzorgen graag een totaaladvies en zijn uw contact wanneer het gaat om de aankoop en aflevering van uw Leolux meubel.

Leolux Design Centers
Leolux beleeft u in de Design Centers. Het zijn inspirerende showrooms, waar gespecialiseerde Leolux adviseurs u alles kunnen vertellen over de collectie. Test het comfort, ruik ons edele natuurleer en voel de textuur van de stoffen. Hedendaagse kunst en kleurrijke karpetten maken het plaatje compleet. En komt u tot een keuze, dan noteren wij graag uw order die dan via de dealer van uw keuze verder wordt behandeld.

Het Leolux Design Center is voelen, zien en beleven.