Arrow down

Oproep: eigenaars van Leolux-klassiekers gezocht!

Leolux is op zoek naar de originele klassiekers van weleer!

In het bijzonder de modellen 602, 108, 104, 112 of 637. Bent u of kent u de trotse eigenaar van een van deze vroege Leolux-modellen? Laat het ons dan weten, want wij willen deze modellen graag een waardig eerbetoon geven en daarbij hebben we uw hulp nodig!

Neem contact op!

Weet u waar wij een of meerdere van deze Leolux-klassiekers kunnen vinden? Stuur dan een mailtje naar marketing@leolux.nl! Als het kan, ontvangen we daarbij natuurlijk graag een foto van het betreffende meubel.

Meubels met betekenis

Bij Leolux zijn we trots op onze geschiedenis. Vele modellen zijn in de ruim 85 jaar van ons bestaan de revue gepasseerd, het ene succesvoller dan het andere. Vijf modellen die veel voor de ontwikkeling van Leolux hebben betekend, zijn 602, 108, 104, 112 en 637. En dat vraagt om een waardig eerbetoon, bijvoorbeeld in ons Leolux-museum, dat een vast onderdeel is van een rondleiding door onze fabriek. Dat hebben deze klassiekers wel verdiend.

  

  

Model 602

  

Een compacte fauteuil uit de collectie van 1960, toen Leolux druk bezig was om met een aansprekende collectie ‘lichte’ meubels nieuw terrein te veroveren. 

    

     

Model 108

    

Banken en fauteuils uitgevoerd met massief teakhout, waarmee Leolux de markt voor houten meubelen betrad. Duidelijk geïnspireerd op de Scandinavische stijl van begin jaren zestig.

  

  

Model 104

    

Een succesvol vervolg op het Italiaans geïnspireerde design aan het eind van de jaren vijftig. Verkrijgbaar als bank en als fauteuil.

      

       

Model 637

      

Zoals de Leolux-catalogus van 1967 beschrijft: ‘een mannelijk elegant bankstel in jachthuisstijl’. Ook leverbaar met bijpassende poef en tafels met marmerblad.

     

      

Model 112

        

Dit uiterst ranke model geeft het interieur een sfeer van verfijning, aldus de catalogus van 1964. Bijzonderheden van het model zijn het frame van massief palissander en de zitting van schuim op rubbersingels.

Bezitters gezocht

Helaas hebben we deze gloriemodellen niet meer binnen ons bedrijf. En daarom wenden we ons tot u. Hebt u nog een van deze modellen in bezit? Op zolder of misschien zelfs als vintage pronkstuk in uw woonkamer? Of kent u iemand die een van deze fauteuils of banken koestert? Laat het ons dan weten, want we nemen het model graag over. Uiteraard gebeurt dat met eerbied en met een passende vergoeding.