Hout

Massief hout

Een tafel van massief hout is een natuurproduct. In tegenstelling tot gefineerde tafels, waarbij een dun laagje houtfineer wordt aangebracht op een paneel van MDF, is niet enkel het bovenlaagje van hout. Al wil "massief" niet zeggen dat het tafelblad of de poten uit één stuk zijn vervaardigd, want hout "werkt" onvermijdelijk. Onder invloed van de luchtvochtigheid krimpt het hout of zet het uit. Een blad uit één stuk zou dan ook onherroepelijk krom trekken. Om dit te ondervangen wordt het tafelblad opgebouwd uit houten regels, die om en om worden verlijmd. Zo blijft het uitzetten en krimpen van het hout tot een minimum beperkt. Om diezelfde reden zijn ook de tafelpoten opgebouwd uit meerdere delen. Ook in het gebruik zult u met het "werken" rekening moeten houden: plaats uw massief houten tafel daarom niet te dicht bij een verwarming of open haard en voorkom grote schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid (ca. 60% is ideaal).

Houtfineer

Houtfineer is een echt natuurproduct met alle daarbij behorende eigenschappen. Geen enkel fineerblad, hoe vakkundig ook gestoken of geschild, is identiek.

Bij de samenstelling van meerdere fineerdelen, spant Leolux zich in om uit de ter beschikking zijnde materialen een optimale selectie te maken. Afwijkingen zullen daarbij niet vermeden kunnen worden maar dat is tevens de charme van echt hout.

Eiken beits
M2100 Naturel Matt
M4000 White Matt
M4400 Pistache Matt
M4100 Nut Matt
M4500 Pinegrey Matt
M4200 Coffee Matt
M3700 Macademia Matt
M4300 Night Matt
M2900 Santos Matt
M5000 Hazel Matt
M5100 Bright White

Eiken olie
Naturel
Pale White

Noten beits
M2100 Naturel Matt

Noten olie
Naturel