Bekleding en materialen

Leer en stof, maar ook hout, lakken en zelfs vloerkleden zijn belangrijke ingrediënten binnen de Leolux collectie. Ze bepalen het beeld van uw inrichting, de geur, de warmte en de kleur. U leeft jarenlang met ze samen en vergroeit er mee. 

Dat geldt natuurlijk voor onze prachtige collectie stof en leer, maar zeker ook voor hout dat emotioneel product 'pur sang' is.

Onderhoud

Uw kostbare Leolux-meubelen blijven langer mooi wanneer u ze op de juiste wijze verzorgt. Wilt u alles weten over dagelijks onderhoud en groot onderhoud en wat te doen bij ongevallen?

Meer informatie

Leer

Het kiezen van de bekleding vormt een belangrijk aspect bij het personaliseren van uw meubel. Leolux biedt 8 leersoorten, zodat elke liefhebber van dit edele natuurproduct met deze collectie kan slagen.

De grote ervaring van de Leolux leerexperts staat garant voor de mooiste leersoorten; puur natuur, met een heerlijke “touch” en de mooiste (trend)kleuren.

Voor elk gebruik is er een juiste keuze. Laat u goed voorlichten over de eigenschappen van de verschillende Leolux leersoorten.

Bekijk al onze leersoorten

Stof

Leolux staat bekend om haar meubelen in leer. Maar ook als u kiest voor stof biedt Leolux volop keuze.

Uiteraard zijn er de stoffen van bekende producenten als De Ploeg, Kvadrat en Alcantara.

Daarnaast bevat de Leolux collectie een aantal exclusieve Leolux stoffen. Ze zijn speciaal afgestemd op de lak- en leerkleuren van Leolux en bieden hierdoor schitterende combinatiemogelijkheden.

Bekijk al onze stofsoorten

Hout

De warme uitstraling van hout verleent uw interieur een heel natuurlijke intimiteit.

De Leolux collectie biedt een ruim assortiment massief hout- en fineersoorten die gelakt of gebeitst worden om aan te sluiten bij de sfeer van uw huis.

Bekijk alle houtkleuren

Lak

Met de Leolux lakken roept u vrijwel elke gewenste sfeer in uw woonkamer op.

De afwerking van houten delen, maar ook van metalen pootjes of zelfs van glazen tafelbladen, kunnen wij voor u perfect combineren met de bekleding.

Bekijk alle lakkleuren

Overige materialen

Keramiek

De keramische tafelbladen van Leolux zijn onder hoge druk gebakken en geperst. Dat maakt ze sterk, krasbestendig en zeer gebruiksvriendelijk.

Calacatta
Gris du Gent
Pulpis
Béton
Basalt Noir
Strata Argentum
Pietra Grey
Iron Moss
Raffaello (Gloss)
Capraia (Gloss)
Verde Aver (Gloss)
Frappucino (Gloss)
Saint Laurent (Gloss)

Marmer

Marmer is een natuurlijk materiaal dat met veel zorg door onze leveranciers wordt afgewerkt. Kleur en structuur verschillen echter per product. Het blad van jouw eigen tafel zal dan ook altijd iets in kleur en in tekening afwijken van het staal of showroommodel dat je hebt gezien. Om deze natuursteen gemakkelijker te onderhouden, zorgen wij ervoor dat elk blad geïmpregneerd is met een middel dat de open structuur van een beschermende laag voorziet. Enige zorg bij het gebruik en onderhoud van marmer blijft echter belangrijk.

Bianco Carrara
Marron Emperador

Fenix NTM

Dit innovatieve materiaal is onderhoudsvriendelijk en heeft unieke eigenschappen. Het oppervlak van Fenix is sterk, mat en zijdezacht en het is gemakkelijk schoon te houden. Bovendien zorgt de nanotechnologie voor een groot zelf-herstellend vermogen.

Beige/Luxor
Grigio/Londra
Cacao/Orinoco
Bianco/Male
Nero/Ingo

Glas

Voor haar glastafels past Leolux clear glass of gekleurd glas toe. Bij het maken van glas worden natuurlijke grondstoffen gebruikt. Hierdoor kan de kleur van uw glasblad afwijken ten opzichte van stalen en showroommodellen. Dit is vooral zichtbaar bij clear glass.

Grey
Bronze