Arrow down

Presentatie lokale fauteuil Hilco

10-10-2018

Design uit eigen weide

Op 9 oktober 2018 overhandigt Leolux-directeur Sebastiaan Sanders de eerste fauteuil “HILCO PRIME” (kortweg Hilco) aan gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg. “Het project Hilco”, dat met steun van de provincie werd gerealiseerd, is veel meer dan een fauteuil alleen. Hilco is de drager van een uniek project, waarbij Leolux onderzocht hoe je een product kunt maken dat uit de eigen regio komt. Een echt lokaal product. Dat biedt voordelen voor de consument, het milieu én de lokale economie.

Alles uit de regio

Productontwikkeling en productie heeft Leolux natuurlijk 100% in eigen huis, maar ook het ontwerp van Hilco komt uit Limburg, net als het familiebedrijf zelf. Designer Patrick Belli groeide namelijk op in het Limburgse Heuvelland. De materialen komen uit de kleinst mogelijk kring rond Venlo: schuim, metaal, de kuip van de zitting ... Bijzonderheid: het prachtige natuurleer komt niet, zoals gebruikelijk, uit Noord-Italië maar van Limousin runderen uit de directe omgeving van Leolux. Daarvoor zette Leolux een compleet nieuwe productie-keten op, in samenwerking met de veehouders en de vleesverwerkers.

Blauwe economie

Op het gebied van duurzaamheid laat Leolux zich inspireren door de Blue Economy. Deze theorie reikt verder dan milieu alleen, en betrekt er ook de regionale economie bij. Leolux maakt daarbij gebruik van de expertise van het Venlose kenniscentrum IBI2, tevens mede-initiatiefnemer van het programma om lokaal leer te produceren.

Meer weten?

Het hele verhaal over het ontstaan van Hilco vindt u op deze pagina. Met een film over het ontstaan en de unieke locator, waarmee de eigenaar van de fauteuil Hilco precies kan zien wat de herkomst is van het leer, tot op de weide nauwkeurig!

Reageren

Reacties (1)

Goedenavond
Graag wat gegevens v.w.b. maten, zithoogt e e.d.
Vr. groet,
C.F. ten Pas
Reactie Leolux Beste heer/mevrouw Ten Pas,

Bedankt voor uw vraag! Op dit moment wordt het conceptmodel van Hilco ontwikkeld tot de productieversie, maar de maten zijn wel al bekend. De fauteuil is 95 cm diep, 84 cm breed en 97 cm hoog. De zitting is 45 cm breed en 53 cm diep. Verder is de rug 56 cm hoog en zithoogte is 43 cm. Waarschijnlijk komt er ook een mogelijkheid om de zithoogte iets te verhogen (zoals bij de meeste Leolux-modellen), maar die wordt momenteel nog ontwikkeld.

Vanaf Pasen 2019 zal Hilco in alle versies bij de dealer staan. Maar mocht u voor die tijd nog vragen hebben, dan aarzel niet om contact op te nemen.

Hartelijke groet van Leolux!
C.F.ten Pas | 03-12-2018  18:53