Arrow down

Najaarsshow ‘Patterns of Perspective’ in Radio Kootwijk

06-10-2021

Fietsers, wandelaars en architectuurliefhebbers; bij Radio Kootwijk is het een komen en gaan van mensen die het unieke gebouw komen bewonderen. Het houdt het midden tussen een tempel en een sfinx en heeft een ongekende aantrekkingskracht. Ook voor Leolux. Want het voelde als een voorrecht om van het verbluffende interieur gebruik te mogen maken. Van buiten is Radio Kootwijk indrukwekkend, maar binnen zet die verwondering onverminderd door.

Vingerafdruk

De vloer van de immense ‘kathedraal’ is een bezienswaardigheid op zich. Het prachtige tegelpatroon is als een geometrische vingerafdruk; het geeft de ruimte zijn unieke identiteit. Je zet hier ook niet zomaar een presentatie neer die rechtdoet aan het gebouw. Daarom bundelden artdirectors Kate en Joel Booy van Studio Truly Truly voor het ontwerp de krachten met Claire en Roderick Vos, artdirectors van het merk Pode, dat tegelijkertijd met ons exposeert. En het resultaat mocht er zijn. Een meterslange ‘catwalk’ deelde de ruimte in tweeën en gaf bezoekers de mogelijkheid om het perspectief te verleggen en de meubelsets van boven te bekijken.

Tico, de meest veelzijdige Leolux-tafel ooit

Radio Kootwijk is een prachtig decor. Maar we waren er natuurlijk met een reden: onze dealers voorstellen aan de nieuwe producten die binnenkort in hun showrooms te zien zijn. Het nieuws van dit najaar staat in het teken van de eetkamer. Allereerst introduceren we namelijk de uiterst veelzijdige eetkamertafel Tico. Deze tafelserie is een ontwerp van Beck Design. Nog nooit hadden we een eetkamertafel in onze collectie die je zoveel keuzevrijheid geeft. Het begint al bij de formaten. Tico kent drie breedtes en maar liefst acht lengtes, van 140 tot 280 cm. Daarnaast zijn alle tussenliggende maten op verzoek leverbaar. En voor de afwerking van blad en poten is er volop keus uit materialen en kleuren, elk met een eigen uitstraling; massief noten en eiken en ceramic maken elk blad anders. De poten volgen de ronding van het blad op een bijzonder elegante wijze en zijn leverbaar in gepolijst aluminium, of in lak of poedercoating.

Bekijk Tico

Gyon, opvallend elegant

Gyon is de nieuwe eetkamerstoel in onze collectie, ontworpen door Christian Werner. Hij bouwde het ontwerp volledig op uit basisvormen en dat geeft de stoel een opvallend elegante uitstraling. Het comfort is zoals je dat van een Leolux-eetkamerstoel mag verwachten. En ook op praktisch gebied scoort Gyon bijzonder goed. Het metalen onderstel (leverbaar in alle kleuren poedercoat) is namelijk ook leverbaar met wieltjes.

Bekijk Gyon

Cream Velvet Touch

Een uiterst bijzonder noviteit tijdens Patterns of Perspective is de Cream Velvet Touch. Een bijzondere versie van fauteuil Cream, door Studio Truly Truly. Bij deze exclusieve ‘special edition’, onderdeel van de nieuwe Viewpoint-collectie, is de houten zitschaal namelijk behandeld met een zogeheten ‘Flock-coating’. Dat is een hoogwaardige fluweelachtige afwerking, die een unieke uitstraling geeft. Cream Velvet Touch is verkrijgbaar in twee vaste uitvoeringen: Blue en Red, waarbij de rijke kleur van de schaal gecombineerd wordt met een luxe leersoort.

Nu in de Design Centers

Wil je het nieuws van Patterns of Perspective zelf ervaren? Dat kan! Vanaf 11 oktober is de nieuwe collectie ook te bewonderen in de Leolux Design Centers in Utrecht en Eindhoven.

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit blogartikel.