Arrow down

Het Leolux-nieuws op IMM 2018

24-01-2018

De afgelopen week stond voor Leolux in het teken van IMM 2018, de internationale meubelbeurs van Keulen. We kijken terug op een zeer geslaagde editie en uiteraard zetten we graag nog even alle nieuws voor u op een rij! 

Elias

De eerste primeur van Keulen is de bankenserie Elias. Een echt pronkstuk voor in het interieur, verkrijgbaar in drie maatvoeringen. Elias is een ontwerp van Christian Werner en kenmerkt zich door zijn royale zitdiepte, aangevuld met rugkussens die de zachte lijnen van de rug volgen. De voetjes in ‘Black Chrome’ vormen een subliem detail, en datzelfde mag gezegd worden voor Elias’ ambachtelijke afwerking.

Lloyd

Leolux werkt dit jaar voor het eerst samen met de Italiaanse ontwerper Gino Carollo. En dat brengt meteen een heel sterk designstatement: de draaifauteuil Lloyd. Stoer en uitnodigend tegelijk, dat is de beste beschrijving van deze nieuwe Leolux-fauteuil. Lloyd kenmerkt zich door een krachtige vorm, die nog eens extra benadrukt wordt door de afwerking met een stijlvolle bies.

Zoals zo veel Leolux-modellen is ook Lloyd helemaal naar eigen smaak uit te voeren. Zo kunt u de binnen- en buitenzijde in verschillende materialen laten stofferen en ook zelf de perfecte kleur kiezen voor de voet en de sierstiksels.

Edward van Vliet-collectie

Naast het prachtige design van de stand, ontwierp Edward van Vliet ook enkele nieuwe producten voor Leolux. De karpettenserie Mizu is daar een mooi bewijs van. Het is de combinatie van zachtheid in de achtergrond en de harde grafische belijning die zorgt voor een spannend contrast. Deze vlak geweven karpetten hebben een vintage karakter met een patroon van 100% wol.

Ook de poef Capri, die lijkt te zweven op zijn verborgen wieltjes, is onmiskenbaar van de hand van Edward. Kijk maar eens naar de verfijnde details. En tot slot zijn de Prismo-tafels voortaan ook leverbaar met een glazen blad.

Uitbreiding Bellice-programma

Op de voorgaande editie van IMM introduceerden we ons nieuwe bankenprogramma Bellice. Dankzij de haast oneindige mogelijkheden is het programma heel goed ontvangen. En dit jaar voegen we nog meer opties toe aan deze omvangrijke serie. Zo introduceren we een aantal extra brede banken, een poef en een divan. 

Coda

Ook kon u op de beurs kennismaken met de tafelserie Coda, ontworpen Pascal Bosetti. De salontafel en bijzettafel in deze reeks hebben allebei een transparant draadframe en een tafelblad met een opstaande rand. Maar toch zijn beide varianten net even anders. Zeker als u gebruikmaakt van de vele kleuropties. 

Kalia, Columna, Volare en Cosy Cushions

Op het gebied van materialen introduceren we Fenix voor het blad van onze Kalia-tafel. Dit zogenaamde nanotechmateriaal blijft heel mooi in het gebruik doordat oppervlakkige krassen met een speciaal sponsje kunnen worden weggepoetst. Ook is de Columna-tafel voortaan leverbaar met een nieuw keramieken blad, zijn er twee nieuwe Cosy Cushions en heeft Volare ter ere van zijn 20e verjaardag een nieuwe pootdop gekregen, die uitgevoerd wordt in de kleur van het frame.

Tot zover alle nieuws vanaf IMM in Keulen.

Natuurlijk houden we u perfect op de hoogte wanneer alle nieuws zijn weg vindt naar de showrooms van onze dealers!

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit blogartikel.