Arrow down

De nieuwe collectie van 2021

02-05-2021

Onze nieuwe producten staan bol van het karakter: het bankenprogramma Pulla, de fauteuil Anton, de tafelserie Toveri en het karpet Frame. Achter elk product schuilt een eigen gedachte of idee. En juist dat maakt ze tot echte Leolux-producten. Benieuwd naar dat verhaal? Bekijk dan de video, waarin ontwerper Joel Booy van Studio Truly Truly de gedachte achter Pulla en Anton uitlegt.

  

Bekijk de video

Bekijk het interview met Studio Truly Truly

Pulla: puur comfort

De meest imposante toevoeging aan de collectie is Pulla. Het riante bankenprogramma draait helemaal om comfort en het ontwerp straalt dat ook uit. De zachte, ronde vormen en het volume van de bank vertellen het verhaal van pure verwennerij (net als het traditioneel Finse vlechtbrood, waar de inspiratie en de naam van het programma vandaan komen).

Door de royale zitdiepte van Pulla kun je heerlijk ontspannen, welke opstelling je ook kiest. Bij de banken heb je verschillende keuzes, van 2,5-zits tot 4-zits. Daarnaast zijn er meerdere aanbouwcombinaties. De meest royale opstelling is zelfs 390 cm breed! Fraaie vrijstaande elementen zijn de chaise longue XL, de divans en de poefs.  

Anton: klassiek design heruitgevonden

De rijke historie van Leolux vind je terug in elk product. In het comfort en het vakmanschap waarmee het gemaakt is. En in de nieuwe fauteuil Anton is die link zelfs nog sterker. Het is namelijk een ‘nieuw oud’ product, zoals ontwerpers Kate en Joel Booy van Studio Truly Truly het verwoorden. De vormgeving is – weliswaar losjes – geïnspireerd op het model 602 uit begin jaren zestig. Mede daarom is Anton ook vernoemd naar Ton Sanders, een van de oprichters van Leolux.

Anton is een luxe leesfauteuil, met een eigentijdse vlakverdeling, waarmee je mooie combinaties kunt maken. Binnen- en buitenzijde van de fauteuil zijn namelijk apart te kiezen. Het verchroomde frame (ook mogelijk in lak en poedercoating) is een accessoire op zich en natuurlijk maakten we er ook een mooie bijpassende poef bij.

Toveri: vriendelijke vormen

Hout, keramiek en metaal. Het zijn harde materialen, maar met de juiste vormgeving kunnen ze toch heel zacht aanvoelen. En dat is precies de magie van Toveri. Door te spelen met de vorm en ‘transparantie’ ontstond er een vriendelijke tafelserie die bovendien bijzonder veel variatie biedt, van kleine bijzetters tot riante salontafels.

Frame: een venster naar variatie

Frame is een mooi nieuw karpet, dat verschillende hoogtes en structuren voor de pool combineert. Het buitenste gedeelte is vlak en laag, de ‘lijst’ juist hoog en het binnenste gedeelte weer vlak, maar wel met een iets andere structuur dan de buitenkant. Om de variatie nog maar wat uit te breiden, zijn er ook nog vijf verschillende kleurcombinaties en twee formaten.

Nu in de Leolux Design Centers

Wil je de nieuwe producten zelf ervaren? Kom dan naar het Leolux Design Center. Zowel in Utrecht als in Eindhoven zijn alle nieuwe producten te zien. Voor openingstijden en adressen kijk je hier.

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit blogartikel.