Arrow down

Het Leolux nieuws op IMM

24-01-2017

Het standdesign

Ruim anderhalve week werd er opgebouwd, op de vertrouwde plek in Hal 11.2. De stand op zich was al belangrijk nieuws, als eerste toonbeeld van de samenwerking met Edward van Vliet, Leolux’ Strategic Creative Director. Edwards ontwerp straalde rust uit, dankzij smaakvol gebruik van kleuren, patronen en textiel.

Op verschillende plekken zagen we ook lange gordijnen met daarop de Garden, de nieuwe kunst van illustrator Olaf Hajek voor Leolux.

Edward van Vliet collectie

Natuurlijk kwamen de nieuwe accessoires die Edward van Vliet voor Leolux ontwierp subliem tot hun recht. Verschillende ‘kamers’ in de stand waren ingericht met de Prismo-tafels, gekenmerkt door de verrassende combinatie van een vierkant keramisch blad en een rond frame (of juist andersom). Daarnaast konden bezoekers kennismaken met de achthoekige pouf Amulet, de karpetten Girisha en Izem en de accessoirecollecties Polaris en Sashiko, beide bestaande uit een plaid en verschillende kussens. En laten we vooral ook Topsy Turvy niet vergeten, het bijzondere kussen met twee gezichten.

Natuurlijk was Edward van Vliet zelf ook aanwezig op de stand en maakten we van de gelegenheid gebruik om hem te vragen hoe hij de samenwerking met Leolux ervaart en wat we in de toekomst mogen verwachten. Dat interview kunt u binnenkort hier bekijken.

Bellice

Dé introductie op meubelgebied was het modulaire bankenprogramma Bellice: het meest complete en intelligente Leolux-programma ooit. Bellice wordt volledig modulair opgebouwd, zonder dat het zichtbaar is. Van een bescheiden bank tot een uitgestrekt woonlandschap, dankzij meer dan vijftig verschillende elementen kunt u precies de bank van uw dromen samenstellen. En zoals u van Leolux gewend bent, is ook de uitstraling van de bank helemaal af te stemmen op uw wensen.

Op IMM was Bellice in maar liefst zeven verschillende samenstellingen te bewonderen. Op heel korte termijn mag u nog veel meer informatie over Bellice verwachten, ook rechtstreeks van de ontwerpers: Norbert en Silja Beck van Beck Design.

Cantate en Iduna

De echte liefhebber herkent in de clubfauteuil Cantate meteen de verwantschap met Caruzzo en Callas. Ook Cantate is ontworpen door Frans Schrofer en aan de achterzijde van de rug voorzien van de ambachtelijk geregen siernaad Artisan. Net zo nieuw als Cantate is Iduna, een natuurlijk gevormde salontafel, leverbaar in twee maten, twee hoogtes en met een blad van marmer of massief eikenhout. Het ontwerp is van Beck Design.    

Yama, Ditte en Didore

Tot slot is er fraai nieuws voor in de eetkamer. Te beginnen met de tafel Yama, die in massief eiken- of notenhout leverbaar is. Naast verschillende lengtematen, bieden wij u een uitschuifbare variant van deze subtiele eyecatcher. Als perfecte match bij Yama introduceren we Ditte en Didore. Didore is Leolux’ eerste eetkamerbank ooit, en kent een licht en transparant ontwerp, met een comfortabele, actieve zit. De afwijkende bekleding aan de bovenste helft van de rugleuning biedt uitstekende kansen voor een opvallende stoffering. Eetkamerstoel Ditte is het zusje van Didore, met hetzelfde gezellige, comfortabele ontwerp.

Houd ons in de gaten

Hoewel de deuren van IMM 2017 inmiddels gesloten zijn, is er geen tijd om achterover te leunen. Op 7 februari begint namelijk de Stockholm Furniture and Light Fair, waar Leolux ook vertegenwoordigd is. Tegelijkertijd zijn we hard aan het werk om u zo snel mogelijk kennis te laten maken met onze nieuwe modellen. Vanaf 8 februari ontdekt u ze in de Leolux Design Centers van Utrecht en Brussel, vanaf 24 februari zijn ook de Design Centers in Krefeld en Eindhoven aangepast. Met Pasen vindt u het nieuws natuurlijk bij uw dealer.

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit blogartikel.