Arrow down

In oktober op Dutch Design Week: het interieur van 2030

10-07-2019

Venlo, 4 juli 2019 - Hoe ziet het interieur van 2030 eruit? Op die vraag willen designmeubelfabrikant Leolux en What if Lab, een initiatief van de Dutch Design Foundation, de komende maanden een antwoord krijgen. Op 4 juli vond daarom bij Leolux in Venlo de aftrap plaats van een verkenningstraject waarin drie designstudio’s een visie ontwikkelen op onze persoonlijke leefomgeving in 2030. Het resultaat is te zien tijdens Dutch Design Week 2019.

Het doel van dit traject is een toekomstvisie op wonen in 2030. Speculatief, futuristisch, experimenteel; de 3 designstudio’s die uit meer dan 30 inzendingen geselecteerd zijn voor het What if Lab mogen alle kanten op met hun visie. Studio LONK, Rive Roshan en Soft Bodies waren daarom te gast in Venlo om allereerst het bedrijf Leolux te leren kennen. Dat begon met een uitvoerige rondleiding door onze productie in Via Creandi. De deelnemende studio’s kregen uitvoerige uitleg over de manier waarop Leolux meubels maakt en welke visie daaraan ten grondslag ligt.

Trendlezing

Na een lunch in de Wouter Stipszaal gaf ‘trendzaaier’ Zuzanna Skalska een exclusieve trendlezing om de studio’s te inspireren. Tot slot hadden de drie studio’s speeddates met drie verschillende afdelingen binnen Leolux, om de opdracht nog net even wat beter uit te leggen op het gebied van strategie, productontwikkeling en marketing.

Conceptpresentaties

Nu is het aan de studio’s om de opgedane indrukken om te zetten in een conceptvisie. Uiteraard staan ze daarbij altijd in nauw contact met Leolux en de Dutch Design Foundation.  Op 27 augustus vindt, eveneens in Leolux Bezoekerscentrum Via Creandi, een vervolgsessie plaats, waarbij de drie studio’s hun eerste concepten zullen presenteren. Wij houden je op de hoogte!

Reageren

Reacties (2)

Dit is precies wat wij van onze favoriete leverancier verwachten.
Succes
Reactie Leolux Dank je wel Theo! Ook wij zijn erg benieuwd wat de studio's ons gaan laten zien!
Theo van Amsterdam | 12-07-2019  22:58
Mooi initiatief ik ben benieuwd naar de new concepts
Reactie Leolux Wij ook, Rob! En na deze inspirerende kennismaking is onze nieuwsgierigheid alleen maar gegroeid. Uiteraard houden we jullie via ons blog op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!
Rob Toebes | 12-07-2019  17:51