Arrow down

Het leer van Leolux: de herkomst

16-08-2017

Geen materiaal is mooier dan leer. U voelt het aan de structuur, de warme reactie op uw aanraking. Leer leeft met u mee. Bij Leolux zijn wij fervente liefhebbers van leer als bekledingsmateriaal. Want wie kiest voor leer, kiest voor karakter. Het zit in onze natuur, en ademt de kwaliteit die wij zo hoog in het vaandel hebben staan.

Een goede basis

Het mag misschien raar klinken, maar in essentie is het leer van een Leolux-meubel een afvalproduct. De huiden zijn afkomstig van runderen die primair gehouden worden voor de vleesproductie. En de kwaliteit van de huid hangt onlosmakelijk samen met de levenskwaliteit van het rund zelf.

Het leer dat Leolux verwerkt, komt voornamelijk uit premium veelanden: Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Daar groeien de dieren op in een schone, rustige omgeving. Beschadigingen door insectenbeten of prikkeldraad komen amper voor. En doordat we stierenhuiden gebruiken, zijn de natuurlijke eigenschappen die iedereen van leer verwacht, maximaal. Ook zijn stieren groter, waardoor het doorsnee huidoppervlak oploopt tot 5,5 of zelfs 6,5 vierkante meter. De combinatie van de hoge kwaliteit en het grote oppervlak is noodzakelijk voor Leolux-meubels, waarvoor grote leerdelen nodig zijn. 

Verantwoorde productie

Voor onze meubelen gebruiken we alleen mooi, hoogwaardig leer. Maar er is nog een andere factor die voor Leolux minstens zo belangrijk is: verantwoorde, duurzame productie. En daarom kopen wij ons leer bij de vijf beste leerlooierijen in Europa. Wereldspelers die zichzelf strenge eisen opleggen in het volledige productieproces, en daarvoor ook stuk voor stuk grondig gecertificeerd zijn.

Waarop letten deze producenten dan zoal? Een goed voorbeeld is water-, lucht- en bodemreiniging en een gecontroleerde inzet van chemische stoffen. Verder investeren ze in hightech faciliteiten, milieuvriendelijke productie en goed opgeleide medewerkers. Net als Leolux streven ze naar energie-efficiënte, maatschappelijk verantwoorde productie. Een directe bijdrage aan een eerlijk Europees product.

De volgende keer gaan we verder met onze reportage over het leer van Leolux. Dan gaan we in op het fascinerende productieproces. 

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit blogartikel.