Arrow down

Kleurtrend: The Innovator

29-01-2019

Kleur is misschien wel het belangrijkste aspect in een interieur. En net als vormen en texturen, zijn ook kleuren bijzonder trendgevoelig. In samenwerking met het gerenommeerde trendbureau Francq Colors licht Leolux daarom regelmatig een actuele kleurtrend uit.

Minimalisme komt maximaal terug. Na jaren van volle, eclectische interieurs maakt een nieuwe sobere vormtaal haar intrede. Hoe dat komt? Door de toenemende digitalisering hebben we in ons interieur steeds minder spullen nodig. De platenkast, de papieren agenda, klokken, de hifi-installatie met aparte luidsprekers: steeds vaker zijn ze niet meer nodig en verdwijnen ze.

De doorbraak van augmented en virtual reality zal tot een nieuw minimalisme leiden. Om uit te rusten van de intense virtuele werelden streven we naar een interieur dat rust en stilte uitstraalt. Zo wordt onze woning een plek waar we ons kunnen afsluiten van de drukte. Gelukkig zullen we altijd een gezellige bank of fauteuil nodig hebben!

Sobere vormen worden gecombineerd met subtiele kleurvlakken. Paars- en aquatinten geven de afgelijnde vormen een futuristische toets. Ook transparantie is hier belangrijk, met een voorkeur voor meubels op smalle lichte poten, en voor vlakken uit geperforeerd metaal of compleet doorzichtige materialen zoals glas. Onverwachte kleur- en materiaalcombinaties maken deze stijl, die op het eerste zicht heel eenvoudig lijkt, toch spannend.

Reageren

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit blogartikel.