Arrow down

Design Promenade: Leolux in Leersum

23-10-2020

Een statig neoclassicistisch pand in een zee van prachtig Utrechts groen. Parc Broekhuizen is een locatie met een buitengewone sfeer. Op zondagochtend 20 september maakte de Leolux-vrachtwagen zijn opwachting, volgeladen met fraai collectienieuws. Meubel na meubel vond zijn weg omhoog langs de monumentale bordestrap en stukje bij beetje kreeg de presentatie vorm.

  

Bekijk de video

Benieuwd naar de show? Bekijk hieronder de video-impressie!

Studio Truly Truly: Cream en Klaar

De adembenemende serre vormt het decor voor de presentatie van twee nieuwe producten van Studio Truly Truly, de nieuwe artdirectors van Leolux. Met trots tonen zij er de eerste producten die zij voor de Leolux-collectie ontwierpen. De eyecatcher is Cream, een fauteuil, opgebouwd uit een houten zitschelp, waarover de bekleding haast ‘gedrapeerd’ lijkt. Maar liefst vijf verschillende combinaties laten zien hoe veelzijdig de fauteuil is als je gaat combineren met de kleur van het hout en de verschillende leer- en stofsoorten uit de collectie.

Daarnaast is er ruimte voor ‘Klaar’. Een glazen bijzettafeltje dat tegelijkertijd een kunstwerk is. De tafeltjes worden stuk voor stuk met de mond geblazen in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Elk tafeltje is ‘opgebouwd’ uit transparant basisglas, waarop drie accentkleuren zijn aangebracht. Er zijn drie kleurenschema’s, maar op elk tafeltje is de precieze tekening net even anders, afhankelijk van het blazen en het draaien van de meesterglasblazer. En dat maakt de tafels nu net tot een fascinerend werk.  

Christian Werner: Lindo en Lanah

De twee andere nieuwe producten in de Leolux-collectie zijn getekend door Christian Werner. Een bekende van Leolux, die eerder al geliefde producten zoals Mayon en Guadalupe ontwierp. Van zijn hand komt de bankenserie ‘Lindo’, die door de schuingeplaatste armleuningen groots comfort in een compact formaat naar de huiskamer brengt. Uiteraard maakt de hoogwaardige afwerking de luxe zitervaring compleet.

In dezelfde ruimte staat Lanah. Dit compacte fauteuiltje deelt onmiskenbaar het dna van Lindo. De vormverwantschap is heel gemakkelijk te herkennen en datzelfde geldt voor het comfort. Want Lanah is een fauteuil die de rijke zitervaring van de grote Leolux-fauteuils naar een net wat kleiner formaat brengt.

Het nieuws: vanaf nu in de Leolux Design Centers

Na drie showdagen met alle aandacht voor afstand en veiligheid zat een succesvol evenement erop. En nu is het tijd dat ook u de gelegenheid krijgt om de mooie nieuwe producten zelf te ervaren. Daarom staan alle nieuwe producten nu in de Leolux Design Centers in Utrecht en Eindhoven. Rond de jaarwisseling zullen ze dan ook hun weg vinden naar Leolux-dealers door het hele land. 

Reageren

Reacties (1)

Beste mensen,

wat een prachtige glazen bijzettafels.

Mag ik informeren naar de prijs er van?

met vriendelijke groet,
christel ten Buuren | 05-07-2021  18:41