Actueel

Leolux is altijd in beweging. We zijn op beurzen, organiseren evenementen, presenteren nieuwe modellen en handige online-adviesmiddelen.

Via de blogs op deze pagina blijft u altijd op de hoogte. En als u ons op Facebook volgt, ziet u het meteen als wij hier een nieuw verhaal plaatsen.

Elke maand een nieuwe kleurtrend

In de wereld van Leolux spelen trends een hoofdrol. Kleuren, sferen en materialen; al die factoren ontwikkelen zich met de tijd. En om u te inspireren, delen we voortaan elke maand de nieuwste kleurtrend met u. Voor de maand november: the Cynic.

Presentatie lokale fauteuil Hilco

Op 9 oktober 2018 overhandigt Leolux-directeur Sebastiaan Sanders de eerste fauteuil “HILCO PRIME” (kortweg Hilco) aan gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg. Hilco is de drager van een uniek project, waarbij Leolux onderzocht hoe je een product kunt maken dat uit de eigen regio komt. Een echt lokaal product. Dat biedt voordelen voor de consument, het milieu én de lokale economie.

Leolux WoonWeekend op 6 en 7 oktober

Leolux nodigt u uit om op zaterdag 6 en zondag 7 oktober wooninspiratie te komen opdoen in onze Design Centers in Utrecht en Eindhoven. Onze showrooms zijn speciaal voor deze shows actueel ingericht met nieuwe, inspirerende combinaties volgens de laatste trends.

Milaan 2018: The Masterly Hotel

Leolux is tijdens de Salone del Mobile in Milaan op twee plekken te vinden. Een daarvan is het prachtige Palazzo Francesco Turati, waar ‘Masterly: the Dutch in Milano’ het Dutch Pavilion heeft gecreëerd. Dit jaar is er ruimte voor een wel heel bijzondere ervaring: het Masterly Hotel, geheel ontworpen door Edward van Vliet.

Milaan 2018: Leolux op de Salone del Mobile

April komt er weer aan en die maand staat voor Leolux altijd in het teken van de Salone del Mobile in Milaan. Een prestigieuze beurs in een stad die design ademt, en daarom dus een podium waar Leolux niet mag ontbreken.

Het Leolux-nieuws op IMM 2018

De afgelopen week stond voor Leolux in het teken van IMM 2018, de internationale meubelbeurs van Keulen. We kijken terug op een zeer geslaagde editie en uiteraard zetten we graag nog even alle nieuws voor u op een rij!

Vooruitblik: Leolux op IMM 2018

Op 15 januari start IMM 2018, de internationale meubelbeurs van Keulen. Zoals u van ons gewend bent, is dit hét moment voor Leolux om nieuwe aansprekende producten en materialen voor onze collectie te presenteren. Bent u benieuwd wat u mag verwachten van Leolux op deze editie van IMM? U leest het in dit blog.

Lokaal leer van Leolux

Leolux introduceert lokaal leer. Want hoe mooi is het, als je precies kunt zien waar het leer van je meubel vandaan komt? Liefst vlak bij huis natuurlijk. Daar grazen de Limburgse Limousin koeien. Het plan voor lokaal leer past binnen de principes van de Blue Economy, waar Leolux zich op richt bij haar duurzame productie.

Hoe kiest u een leersoort?

Elke leersoort heeft zijn eigen karakter. Er zijn verschillende kenmerken waar u op kunt letten bij het kiezen van de perfecte leersoort voor uw Leolux-meubel. We lichten er drie voor u uit: het nerfbeeld, de afwerking en de zogeheten echtheidskenmerken.