Actueel

Leolux is altijd in beweging. We zijn op beurzen, organiseren evenementen, presenteren nieuwe modellen en handige online-adviesmiddelen.

Via de blogs op deze pagina blijft u altijd op de hoogte. En als u ons op Facebook volgt, ziet u het meteen als wij hier een nieuw verhaal plaatsen.

Najaarsshow ‘Patterns of Perspective’ in Radio Kootwijk

Het najaar is altijd een mooi moment om de Leolux-collectie op te frissen. Waren we vorig jaar nog in het mooie Parc Broekhuizen in Leersum; dit jaar streken we neer in het hart van de Veluwe. Het monumentale zendstation Radio Kootwijk was het imposante decor voor de show Patterns of Perspective. Een onvergetelijke presentatie, met het accent op onze eetkamercollectie.

Schop in de grond voor nieuw Experience Center

Al jarenlang zijn de Leolux Design Centers in Utrecht en Eindhoven de vertrouwde plek om het echte Leolux-gevoel te ervaren. Ons Design Center in Utrecht is na vele jaren trouwe dienst echter toe aan vernieuwing. En daarom bouwen we in Breukelen, pal aan de A2 tussen Utrecht en Amsterdam, aan een gloednieuw Experience Center. Vrijdag 24 september werd er gestart met de werkzaamheden en over een jaar moet het nieuwe onderkomen een feit zijn.

Leolux tekent Green Deal

Deze week tekende Leolux-directeur Sebastiaan Sanders de “Green Deal”. Dat deed hij in het bijzijn van Jacko d’Agnolo, projectleider van de Stichting Duurzame Bedrijventerreinen Venlo. Daarmee sluit het Venlose familiebedrijf aan bij de doelstellingen van Ondernemend Venlo om de bedrijventerreinen in de gemeente te verduurzamen. In 2050 moeten de terreinen volledig CO2-neutraal zijn.

De nieuwe collectie van 2021

Een voorjaar is geen voorjaar zonder nieuwe Leolux-producten. En daarom stellen we vier absolute topprimeurs aan je voor, die nu in de Leolux Design Centers te bewonderen zijn. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn ontworpen door Studio Truly Truly.

Design Promenade: Leolux in Leersum

Tijdens de laatste mooie dagen van september vond in het idyllische Parc Broekhuizen in Leersum de besloten show ‘Design Promenade’ plaats. Een zorgvuldig opgezet evenement met collectienieuws van Leolux en de merken Pode en Évidence.

Studio Truly Truly nieuwe artdirectors Leolux

Kate & Joel Booy, samen ontwerpstudio Truly Truly, zijn de nieuwe artdirectors van Leolux. Een perfecte match, zeggen ze zelf. “Wat Truly Truly gemeen heeft met Leolux is een streven naar creativiteit.”

IMM 2020: Leolux in Italiaanse sferen

Een van Europa’s belangrijkste meubelbeurzen is de Internationale Möbelmesse (IMM) in Keulen. Van 13 tot 19 januari 2020 lopen duizenden inkopers, verkopers, vakgenoten en journalisten rond in het enorme hallencomplex. Maar ook consumenten zijn welkom, op de publieksdagen van 17 tot en met 19 januari. Hierbij alvast een voorproefje van wat je van Leolux mag verwachten.

Dutch Design Week 2019: Presenterende studio bekend

Tijdens Dutch Design Week laten Leolux en de Dutch Design Foundation het resultaat zien van What if Lab; een initiatief waarbij we de Nederlandse designwereld uitdagen om een visie te ontwikkelen op de toekomst van onze leefomgeving. Afgelopen week presenteerden drie designstudio’s het concept achter hun visie en kozen we een van de drie deelnemers, die zijn concept mag presenteren op DDW.

In oktober op Dutch Design Week: het interieur van 2030

Venlo, 4 juli 2019 - Hoe ziet het interieur van 2030 eruit? Op die vraag willen designmeubelfabrikant Leolux en What if Lab, een initiatief van de Dutch Design Foundation, de komende maanden een antwoord krijgen. Op 4 juli vond daarom bij Leolux in Venlo de aftrap plaats van een verkenningstraject waarin drie designstudio’s een visie ontwikkelen op onze persoonlijke leefomgeving in 2030. Het resultaat is te zien tijdens Dutch Design Week 2019.