Actueel

Leolux is altijd in beweging. We zijn op beurzen, organiseren evenementen, presenteren nieuwe modellen en handige online-adviesmiddelen.

Via de blogs op deze pagina blijft u altijd op de hoogte. En als u ons op Facebook volgt, ziet u het meteen als wij hier een nieuw verhaal plaatsen.

Leolux Projects op Design District

Leolux Projects op Design District

Op 7, 8 en 9 juni staat de Van Nelle Fabriek in Rotterdam in het teken van interieurdesign tijdens Design District. Ook Leolux is aanwezig op dit vakevenement, op een gedeelde stand (Hal 3, V28) met Pode, waar de toepassing van beide merken binnen een projectsetting centraal staat.

Leolux en Edward van Vliet: the movie

De samenwerking tussen Leolux en Edward van Vliet brengt twee werelden op magische wijze samen. Ontdek het in onze gloednieuwe video!

Zweedse Anna Tuhus wint Leolux designwedstrijd

Het Leolux bezoekerscentrum Via Creandi vormde het decor voor de finale van de “Crossborder Design Contest”. Onder het toeziend ook van medestudenten en designminnend Limburg mocht Anna Tuhus de eerste prijs, € 2.500,- voor haar toekomst als designer, in ontvangst nemen uit handen van Leolux directeur Sebastiaan Sanders.

Preview: Leolux op de Salone del Mobile in Milaan

Eerder kon u al lezen over de ‘Room of Origins’ die Edward van Vliet en Leolux inrichten in het Nederlands Paviljoen van Masterly tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Maar uiteraard staan we ook op de Salone zelf, in hal 6, stand A35. Hier geven wij u alvast een overzicht van wat er te zien is op beide locaties.

Edward van Vliet en Leolux bij Masterly in Milaan

April is in aantocht en daarmee de Salone Internazionale del Mobile in Milaan. Misschien wel de mooiste presentatie buiten de beursvloer vindt u in het Nederlands Paviljoen van Masterly. In het hart van de stad, in het gerenoveerde ‘Palazzo Francesco Turati’ presenteert de top van het Nederlands design zich aan de internationale designliefhebbers. Leolux dus ook, samen met designer Edward van Vliet. Hij nodigde ons uit in zijn ‘Room of Origins’.

Een logo met hoofdletter L

Met ingang van 2017 introduceert Leolux een nieuw logo. Of eigenlijk, een evolutie van het bekende beeldmerk dat jarenlang onze identiteit gestalte heeft gegeven. De historie van het logo is net zo rijk als de historie van Leolux zelf en daarom zeker het beschrijven waard.

Op zoek naar jong designtalent

Op 24 oktober van vorige jaar gaf de Israëlisch/Engels designer Ron Arad de aftrap voor de Crossborder Design Contest, een ontwerpwedstrijd voor studenten van kunstacademies uit Maastricht, Hasselt, Genk, Antwerpen, Düsseldorf en Londen. Maar wat was precies hun opdracht? En hoe vergaat het ze inmiddels?

Het Leolux nieuws op IMM

De Internationale Interieurshow van Keulen is elk jaar een bijzonder belangrijk moment voor Leolux. Na maanden van voorbereiding presenteren we onze nieuwe modellen, en introduceren we de visuele en artistieke visie die we het komende jaar zullen volgen. Graag nemen we u even mee langs alle nieuws.

Leolux op IMM: wat mag u verwachten?

Op maandag 16 januari openen de deuren van IMM, de internationale meubelbeurs van Keulen. Zoals u weet, is dit jaarlijks hét moment waarop Leolux nieuwe modellen en samenwerkingen wereldkundig maakt. En ook dit jaar stellen we u niet teleur. Wilt u alvast een voorproefje van wat u tijdens deze IMM-editie mag verwachten? Lees dan snel verder.